Gå til sidens hovedinnhold

"Hundsomt" på Bogstad

Stor voff-voff stemning da et halvt tusen firbente møttes under retrievertreff på Bogstad gård.

BOGSTAD GÅRD: Faktisk ga de 508 utgavene av golden retriever, labrador retriever, chesapeake bay retriever og flat coated retriever, rekorddeltakelse for Norsk Retrieverklubb sist helg.

Søte labradorer med særegne og musikalske navn som All You Need Is Love, Fly Me To The Moon og Wish I Was A Punkrocker, var blant dem som gikk catwalk mens dommere blant annet så etter grad av riktig "tønneformet" kropp.

Ampert

"Hvis eksteriørfeil ikke er av en slik art at den kan sies å være en dårlig representant for rasen," skulle være et pluss, ifølge skjønnhetskritteriene. Men skjønnhetsfeil virket å være det siste den sosiale hunderasen tenkte på der de gikk rundt og snuste på alt og alle mens halen så ut som et rotorblad.

Riktignok ble den svarte labradoren Raymond litt småamper og glefset etter en brun labrador, men reaksjonen skyldtes neppe at han anså konkurrenten som en "dårlig representant for rasen".

Retrievere i vinden

Anne Marit Krohg kjørte helt fra Finnmark med sine fire labradorer i bagasjen, og hvor tispen Rastigaissas bris tok 2.plass i åpen klasse.

– Det er veldig hyggelig å møte andre hundeiere. Hun fikk en andreplass og da var det verdt å kjøre 200 mil for å komme hit, sier hun spøkefullt.

Utpå lørdagskvelden var det festmiddag for hundeeierne i storteltet.

– Det er moro å sette deltakerrekord i år som klubben feirer 50-årsjubileum. Medlemstallene har økt mye de siste årene, så retrievere er en populær rase i Norge, forteller Torstein Rudi, styreleder i Norsk Retrieverklubb.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk