RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurra for Meena!

Vi gjør det en gang i året, og det har vi tenkt å fortsette med: vi kårer Årets navn i Groruddalen. Engasjementet rundt kåringen er økende hos våre lesere for hvert år som går.

Det er aldri noen problemer å finne gode kandidater til denne prisen. Groruddalen er full av små og store helter. Noen er av det slaget som er synlige også i riks- og oslopressen. Moa og Tshawe er eksempler i så måte. Groruddalsgutter som vokser opp i det lokale idretts- og kulturlivet, og gjør suksess, og dermed kan være forbilder for nye generasjoner.

Men en annen type helter er de som virker i lokalmiljøet, med frivillig arbeid. Det er ofte beskjedne personer som jobber for gleden ved å skape noe for andre. Men årets avstemning har vist at disse personene blir lagt merke til og satt pris på.

Vinneren Meena Grover har vært engasjert i frivillig arbeid siden hun kom fra India til Norge for 22 år siden. Lista over prosjekter hun er engasjert i er like lang som den er imponerende. Språkopplæring, dataopplæring, yoga, dans, musikk, leksehjelp, svømming og håndarbeid er noen av stikkordene. Hun har fått med seg mange innvandrerkvinner over dørstokkmila og ut i lokalmiljøet. Hun er blant annet engasjert i MiR-prosjektet og Smarte Mødre-prosjektet på Furuset. Og gjennom Bjerke Mela har hun laget en møteplass for folk med ulik bakgrunn, i en kulturfest som i fjor samlet 4 000 mennesker. I år håper hun på enda flere besøkende.

Men typisk for en person som Meena er at hun nå er mest opptatt av hvem flere hun kan hjelpe. Et av hovedprosjektene blir å få mer fest og trivsel inn i hverdagen til eldre og enslige i nærmiljøet. Det er en ressurs som har tenkt å fortsette å virke for andre i Bjerke bydel.

– Denne prisen gir meg motivasjon til å jobbe videre, sa en rørt vinner da Alna senter og Lokalavisen Groruddalen kom på besøk og overrasket Meena med kåringen fra våre lesere. Selv er Meena mest opptatt av å dele prisen med alle andre, de hun jobber sammen med, foreldrene sine, mannen og Gud. Og selv om Meena har mange støttespillere, er det i hvert fall liten tvil om at hun er en flott vinner av kåringen Årets navn i Groruddalen 2008. Vi gratulerer og ønsker lykke til videre!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere