*Nettavisen* Nyheter.

Hurra for Oskar Braaten

MIMRE: Oskar Braaten og hans skuespill «Ungen» er i fokus førstekommende helg på Hønse-Lovisas hus. Foto: Utlån

Fredag 25. november er det 130 år siden forfatteren Oskar Braaten ble født. Det skal feires.

BEIERBRUA: Samtidig er det 100 år siden hans skuespill «Ungen”«kom ut første gang – boka som ble hans litterære gjennombrudd. I Hønse- Lovisas hus ved Akerselva, henger det for tiden en utstilling som belyser forholdet mellom Oskar Braatens oppvekst i området ved Beierbrua og hans skuespill «Ungen».I forbindelse med utviklingen av en digital guide til en industrihistorisk vandring langs Akerselva og planene om et informasjonssenter/økomuseum i nærheten av Beierbrua, har Oskar Braatens forfatterskap fått ny aktualitet.

Selve fødselsdagen den 25. november feires på Hønse-Lovias hus med å vise kino med lapskaus og øl – med «Ungen» som selvsagt filmvalg. Start 19.00.

Dagen etter er det barneselskap klokka 13.00 med servering og fortellinger fra Oskar Braatens oppvekst på Sagene ved Anne Mette Hegdahl.

Feiringen avsluttes 27. november med «Hurra for Oskar!» der skuespillerne Grethe Ryen og Unn Vibeke Hol vil lese, synge og fortelle om sitt forhold til Oskar Braaten og hans skuespill Ungen. Begge med i Det Norske Teatrets jubileumsoppsetningen av Ungen i 1981. Siden den gang har de på hver sin måte arbeidet med iscenesettelse av Oskar Braatens bøker. Start 19.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.