RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurra for seniorpatruljen!

Av Aud Kvalbein, varaordfører i Oslo og KrFs gruppeleder i bystyret

Østkantavisa har i flere omganger fortalt oss om Seniorpatruljen som går gatelangs på Grønland og Grünerløkka og skaper trygghet i hverdagen for alle som bor her. I oktober vant de prisen for årets seniorinitiativ. Jeg gratulerer hjerteligst!

Det sies at nest etter diskriminering av minoriteter, er aldersdiskrimineringen den verste i vårt samfunn. Dette mønsteret bør vi snarest mulig komme bort fra. Innen 2060 vil befolkningen over 67 år være fordoblet. Mange snakker om eldrebølgen som noe negativt. Selvsagt har ubalansen mellom generasjonene demografiske utfordringer, derfor bør det fødes flere barn her i landet. Men la oss snu tanken om eldrebølgen og se den store skaren av fremtidige seniorer med god helse og mange yrkeserfaringer og livserfaringer. Vårt samfunn kommer til å bli avhengige av seniorenes kapasitet og kompetanse for å få hjulene til å gå rundt.

I så måte er seniorpatruljen til Grønland politistasjon et glitrende eksempel som forteller hvor godt det er å ha seniorer. Seniorpatruljen består av polititjenestemenn i alderen 52-60 år. Til sammen har de hele 250 års variert politierfaring. De gjør en kjempejobb og har mye å si for det kriminalitetsforebyggende arbeidet i Oslo. Det er klart at disse seniorene møter stor respekt der de ferdes. Disse mannfolka fortjener virkelig prisen for årets seniorinitiativ.

Vi trenger seniorene - som politipatruljer, men også til mange andre oppgaver i samfunnet! Derfor: Hurra for seniorene!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere