RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurra for Tusenben


Gry Roestad (til venstre) leder den populære sangstunden sammen med Inger-Lise Arnly.
Gry Roestad (til venstre) leder den populære sangstunden sammen med Inger-Lise Arnly. Foto: FOTO: BENTE ROESTAD
– Åpen barnehage er en arena der små barn uten annet pedagogisk tilbud i bydelen, får sosial trening, sier pedagogisk leder for Tusenben åpen barnehage, Gry Roestad.

HOVSETER: Denne høsten feirer den åpne barnehagen, som holder til i samme lokaler som Hovseterklubben, 10 år.

– I tillegg til at barna møtes, bygger de voksne som følger barna nettverk, forteller Roestad.

Det er gøy for barn å treffe andre barn, synge sammen, spise sammen og leke sammen. Imens snakker de voksne om felles erfaringer og planlegger for eksempel å gå tur sammen med barna sine.

Togkake

Jubileet ble sist uke feiret med togkake, ballonger og magisk samlingsstund. Mange barn og foreldre kom for å feire bursdagen. Gry Roestad har vært med helt fra starten, og Inger-Lise Arnly har vært med i seks år.

Det serveres forskjellige matretter en gang i måneden. Om høsten står det kjøttsuppe på menyen. Når det nærmer seg jul, lager de nissefest med grøt og får besøk av nissen. Om våren blir det turer til Zoologisk museum, Barnekunstmuseet, Bogstad gård og Frognerparken. De legger ut månedsplan med aktivitetene på nettet under bydelen.

– Jeg har en gammel tante som heter Monika, synger Arnly. Stråhatten som hun har på seg har hun fått av en tante som brukte den da hun stod på Stortorget og solgte blomster i gamle dager. Arnly viser barna bamsen som er fra åpningen for 10 år siden.

Populært tilbud

I løpet av de ti årene som har gått, har det har vært ca 22500 besøkende barn pluss mammaer, pappaer, besteforeldre og aupairer.

Tusenben åpen barnehage holder åpent mandag, tirsdag og torsdag fra kl.8.30-14.00. Sangstund hver gang kl 11.00. Det koster 20 kroner pr barn. Det er alltid frukt og melk til barna, og kaffe og te til de voksne.

For mer informasjon, gå inn på:

http://www.bydel-vestre-aker.oslo.kommune.no/

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere