RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurra, vi dekker Miniøya!


(F.v.) Simon Lynnebakken Thuv (6), Gard Solem Klokkerud (6), Max Skjøthaug (7), fotograf Oliver Juul Sandvik (10 år). (Bak f.v.:) Anmelder Aurora Moreno Haaland (13) og anmelder Vilde Paasche (12).
(F.v.) Simon Lynnebakken Thuv (6), Gard Solem Klokkerud (6), Max Skjøthaug (7), fotograf Oliver Juul Sandvik (10 år). (Bak f.v.:) Anmelder Aurora Moreno Haaland (13) og anmelder Vilde Paasche (12). Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Artistintervjuer, konsertanmeldelser og full stemningsrapport. Østkantavisas eminente Miniredaksjon oppdaterer deg på alt som er verdt å vite fra Miniøya i helga.

TØYENPARKEN: – YESSS!, sier Oliver Juul Sandvik (10).

En storfornøyd Miniøya-fotograf prøver å beskrive hva han tenkte da han fikk beskjed om at han var blant de åtte vinnere av Østkantavisas Miniøyakonkurranse.

– Jeg ble veldig, veldig glad. Nå gleder jeg meg skikkelig til å ta bilder og se på dem som skal spille, sier han entusiastisk.

Mange om beinet

Over hundre barn og unge meldte seg på Østkantavisas nettkonkurranse om årets kuleste sommerjobb. Her kunne deltakerne velge om de ønsket å delta på Miniøya som journalister, fotografer eller anmeldere.

Nå er vinnerne kåret, og sammen med Linn Catrine Lunder fra Miniøya møtte Østkantavisas utsendte en glad og forventningsfull gjeng i Tøyenparken – kun dager før det braker løs.

– Det er utrolig gøy at så mange har meldt seg på konkurransen. Vi ønsker at barna skal være inkludert i størst mulig grad i alle ledd av festivalen. Da er det ekstra stas at de også får være med og si noe om alt som skjer i disse dagene, sier Lunder.

– Må tørre å spørre

Miniredaksjonen består av i alt åtte barn og unge i alderen seks til tretten år som under Miniøya lørdag og søndag 26. til 27. juni jobber som minijournalister, fotografer og anmeldere.

Som første journalist ut skal Kalina Casadiego (9) intervjue både Kong Sverre og Keep of Kalessin på lørdagen. Med seg på laget har hun minipaparazzifotograf Simon Lynnebakken Thuv (6).

– Jeg gleder meg til å møte dem, sier en spent Kalina.

– Og jeg gleder meg til at de skal ta bilde av meg, sier Simon, som også er svoren A-ha-fan.

Minijournalist Kalina har i tilegg til å glede seg, også rukket å gjøre seg opp noen tanker om hva rollen som journalist innebærer.

– Det er viktig å være utadvendt og så må man tørre å spørre om ting!

Søndag får minifotograf Oliver og minijournalist Max Skjøthaug møte både Donkeyboy, HGH og The BlachSheeps backstage for intervjuer. I tillegg vil de være både høyt og lavt for å knipse bilder og dokumentere hva som skjer ellers på festvalområdet.

Max innrømmer at han gleder seg aller mest til å intervjue Donkeyboy.

– Jeg synes musikken de lager er veldig fin. Ellers gleder jeg meg til å spørre folk rundt på festivalen sier han.

Triller terning

Aurora Moreno Haaland (13), Gard Solem Klokkerud (6), Vilde Paasche (12) og Daniel Lid er de medlemmene av Miniredaksjonen artistene har størst grunn til å frykte. Disse fire skal nemlig anmelde og trille terning etter endt konserter.

– Hvilket terningkast jeg gir avhenger av om jeg liker musikken, og om artistene spiller bra. Dessuten er det viktig at de på scenen får publikum med, sier Vilde, som selv gleder seg allr mest til konserten med Keep of Kalessin.

Aurora, som hører aller mest på rock, synes det blir spesielt spennende å oppleve de artistene hun ikke har hørt om før.

– Men jeg tror jeg klarer det greit likevel, forsikrer hun.

Både artistintervjuer, konsertanmeldelser, stemningsrapporter og bilder legges fortløpende ut på www.ostkantavisa.no og www.dittOslo.no. I Østkantavisas telt på området kan du også møte Miniredaksjonen, bli tatt bilde av eller rett og slett hente deg en gassballong.

 


 


 


 


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere