Gå til sidens hovedinnhold

Hurra, vi vant!

Vi har masse ideer til hva vi kan gjøre, sier avdelingslederne på Fagerborghjemmet. Byråd Listhaug annonserte tirsdag at sykehjemmet er plukket ut til å gjennomføre "Lottemodellen".

FROGNER: Lokalavisen skrev i høst om at byråden for helse og sosiale tjenester var på jakt etter et verdig sykehjem til å innføre prøveprosjektet etter den kjente "Lottemodellen".

Sykehjemmet i Danmark har blitt kjent for å sikre kvalitet på sykehjem med en filosofi som går ut på at fornøyde ansatte gir fornøyde brukere.

Stifteren av hjemmet, Thyra Frank, mener at mer engasjement blant de ansatte fører til mer menneskelig og verdig situasjon for brukerne.

Eldre mennesker skal verken mangle vin til maten eller konjakk til kaffen. Sovemedisin byttes i stor grad ut med alkohol og annen stimuli.

Konkurranse

Selv om konkurransen var hard mellom de tre utvalgte sykhjemmene som ble plukket ut av Sykehjemsetaten, (Manglerudhjemmet og Lindeberg Omsorgssenter), var det altså Fagerborghjemmet som gikk av med seiren.

Her er det en veldig hjemmekoselig atmosfære, sa Sylvi Listhaug om en av begrunnelsene for at Fagerborghjemmet vant konkurransen.

Nå skal vi sette ned en prosjektgruppe, for å planlegge hva vi kan gjøre, sa en strålende fornøyd Astrid Boger, avdelingssjef ved Norabakken, underlagt Fagerborghjemmet.

Mer kos

Jeg synes dette høres bra ut, så kan vi kose oss enda mer, sa en svært fornøyd beboer, Gunvor Nesheim.

Den spreke 97 åringen fikk besøk av et lite følge denne tirsdags formiddagen, og bød på sjokolade, mens hun snakket om hvor godt hun hadde det på Fagerborghjemmet.

Her har jeg bodd siden mars i fjor, og trives godt. Vi har gjettekonkurranser og mange andre aktiviteter, sier Nesheim. Det eneste hun føler mangler er et eget bad på rommet..

Mer bemanning

May Liss Waage, Sigfrid Engebretsen og Astrid Boger har bare gode ting å si om Institusjonssjef Svein Arne Risa, som for tiden er ferie.

Mye av grunnen til at vi har et så godt miljø her skyldes Svein, sier Boger.

Damene forteller at Risa selv er sjåfør når det trengs , og alltid er til stede for beboerne.

Nå som vi får mer penger kan vi starte med å se på bemanningssituasjonen, sier Waage.

Mer bemanning på kveldene, flere aktiviteter som filmkvelder, bingo og annet, er bare noe av det som etterhvert kommer, forteller de overlykkelige damene.

Kontakt med de ansatte på Lottehjemmet i Danmark blir også en del av opplegget for Fagerborg Sykehjem fremover.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar