RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurum underviser skolebarn


Flittige elever: Hurum forteller barna fra Jeriko skole om barneboken Ida. Elevene var så ivrige med å stille spørsmål at Hurum måtte forklare at han kom til å snakke om de forskjellige temaene senere i foredraget.
Flittige elever: Hurum forteller barna fra Jeriko skole om barneboken Ida. Elevene var så ivrige med å stille spørsmål at Hurum måtte forklare at han kom til å snakke om de forskjellige temaene senere i foredraget. Foto: Foto: Fanny Ofstad
Jørn Hurum kom til biblioteket på Furuset for å snakke om det verdenskjente apefossilet Ida og barneboken som er skrevet om henne.

FURUSET: Ingrid Kvamme Fredriksen er barnebibliotekar på deichmanske bibliotek. Hun trodde ikke det var sant da Hurum sa ja til å komme og holde foredrag for elevene i andre- og tredjeklasse fra Jeriko skole.– Han er verdenskjent og en fantastisk formidler, så det var veldig stas at han kunne komme, sier Fredriksen.

Hun mener foredraget inspirerer elevene til å lære mer om realfag, og synes at boken om ida er veldig godt laget.

– Det er en god historie med utrolig fine bilder. Det er mangel på realfagstudenter i Norge, derfor er det viktig å vise at det er et spennende fag, forklarer Fredriksen.

Popstjerne

Jørn Hurum, som er paleontolog og vitenskapsformidler, sier at han aller best liker å undervise barn.

– De tørr å stille spørsmål. Voksne tror at mange spørsmål er dumme, derfor er de ikke like spontane. Men ingen spørsmål er dumme. Når jeg underviser skoleklasser som denne, er jeg nesten en pop-stjerne, sier han.

Undervisning av barn er grunnlaget for videre rekrutering av studenter.

– Jeg vet at barna lærer. De er veldig ivirge og fanger opp det jeg sier. Elevene ser at vi forskere er helt vanlige mennesker, sier Hurum og legger til at forskere skal være uenige, det er da de finner ut av ting.

Barna fra Jeriko skole visste mye om Ida før de kom til biblioteket. De sier i kor at det er spennende å lære om hvordan verden var for 47 millioner år siden. Elevene forteller at de lærte masse av foredraget og at de alle liker fossiler og dinosaurer.

Hurum forklarer for elevene at Ida er det eneste fossile skjellettet i verden av en primat, som er helt.

Nytt ønskefunn

For øyeblikket fokuserer Hurum mindre på Ida og mer på dinosaurer.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å finne dinosaurer på Svalbard. Det hadde vært kult, sier han og forteller at han har planer om et dinosaur-prosjekt.

– Jeg har både utstyr og folk klare. Men vi må ha et funn før vi kan få finansiering, forklarer Hurum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere