Gå til sidens hovedinnhold

Hus i flammer og ett i lyserosa

Selma (6), Niklas (6), Fredrik (6), Alvilde (5), Aksel (5) og Leo (6) i Røa Senter barnehage vet nøyaktig hvordan deres drømmehus skal se ut.

RØA: Mitt hus skal være flammefarget, sånn at det ser ut som det er flammer på det, selv om det egentlig ikke er sånn. Det tror jeg kunne vært skikkelig tøft, sier Leo og titter drømmende ut i rommet.

Et tusenliter-hus hadde vært fint, eller kanskje et bittelite et. Det har jeg ikke bestemt meg for ennå, sier han.

For vakthunden og meg

Aksel, Fredrik og Niklas synes et vakt-hund-hus kunne vært et spennende prosjekt. Men om huset skulle vært bygget for en vakthund, eller av en vakthund, klarer ikke gutta å bestemme seg helt for.

Det må jo være stort nok for at jeg også skal kunne være der, da. Også vil jeg ha et svømmebasseng, sier Niklas, mens kameratene nikker svært samtykkende.

Mens gutta har sansen for flammer og vakthunder, er det det lyserosa, hvitt og grønt som gjelder for jentene. Men et svømmebasseng, det må det alltid finnes plass til.

Jeg ønsker meg et mellomstort hus som skal være lyserosa med hvit dør. I vinduene, oppe og nede, skal det være lyserosa blomster med grønne blader og grønne stilker. Også vil jeg gjerne ha mitt eget svømmebasseng, sier Alvilde.

Selma nikker.

Jeg ønsker meg også et lyserosa hus med lyserosa blomster i vinduene. Også vil jeg ha en hund som kan passe på meg, smiler hun.

Etter en liten tenkepause kommer Alvilde på noe hun helt har glemt. Det bør nemlig også være plass til en hest og en liten valp.

Jeg ønsker meg en hest til 13-årsdagen min. Den skal være veldig fin og brun i fargen, sier hun tydelig oppglødd.

Ikke med én gang!

Men barna ser ikke for seg at de har lyst til å flytte for seg selv umiddelbart. Akkurat nå har de det nemlig svært godt sammen med familie og søsken.

Jeg tror kanskje jeg kommer til å være rundt 15, eller kanskje 12. Det har jeg ikke tenkt så mye på ennå, sier Selma.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley