*Nettavisen* Nyheter.

Hus med sjel

Frognerkunstneren Gunn Vottestad har fokus på hus langt mot nord. FOTO: ELLEN RØNNING

Galleri Arctandria åpner høstsesongen med Gunn Vottestads utstilling "Danse mine hus"

Frognerveien: Gunn Vottestad flyttet fra Myre i Vesterålen og til Oslo som 15-åring, men en stor del av hjertet hennes ble nok igjen i nord.

Voksen debutant

Vottestad 60-års jubileumsutstilling åpnet i går, og jubileet gjelder kunstnerens alder, ikke antall år bak staffeliet.

– Vi bodde i Tyskland noen år på begynnelsen av 90-tallet, og jeg vantrivdes veldig. Et tegne- og malekurs jeg litt tilfeldig meldte meg på i et forsøk på å bedre hverdagen åpnet en ny verden for meg, det var dette jeg ville drive med.

Hus i fokus

Gunn fortsatte utdannelse ved blant annet Oslo tegne- og maleskole da hun kom hjem, og litt etter hvert festet hun grepet rundt det som er blitt hennes "signatur"; himmel, hav og hus – i nord.

– Hus er som folk, sier Gunn Vottestad, – med forskjellig personlighet og sjel. Jeg vet aldri hva slags personlighet husene mine vil få når jeg begynner, den viser seg gradvis underveis. Og fasinasjonen for hus har jeg visst alltid hatt, i en gammel bok fant jeg et morsdagskort jeg laget da jeg var 9 år. Motivet var et hus, ja.

Hjem langt mot nord

Gunn Vottestad ser med lengsel mot helgen, da skal hun til Nyksund i Vesterålen for å overta sitt nyinnkjøpte hus. Gunn bor og trives på Frogner, men båndene til Vesterålen og en stor slekt er sterke.

– Det er fantastisk å ha et hjem i nord også! Huset er i flott stand, jeg skal bare male og fikse litt slik at det blir "mitt".

Det ser ut til at Gunn Vottestad har en usedvanlig hyggelig og travel høst foran seg. Maleriene hennes kan få hvem som helst til å ønske seg nordover, og de kan sees i Galleri Arctandria til 27. september. Adressen er Frognerveien 4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag