RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huseby-byen i råkjør fra Overkommandoen

Hvilken overkommando? Jo selskapet med dette fiffige navnet som kjøpte FO-bygget med tilliggende herligheter bak Gardeleiren.
Huseby-byen? Byutviklingen som Plan- og bygningsetaten i Områdeprogram for Husebyskogen ser for seg omkring Gardeleiren som de kaller "byggeområde Huseby".
Områdeprogram for Husebyskogen? Der alt annet ble fullstendig overskygget av forslaget om å ta ut 40 mål av Husebyskogen til anlegg for USA-ambassade. Områdeprogrammet som flertallet i Bydel Vestre Aker returnerte til PBE uten å ta stilling til noe. De fikk det aldri tilbake.
Derfor gikk toget for Bydel Vestre Aker til i en første omgang å mene noe om vyene for Huseby-byen.

Områdeprogram for Husebyskogen ligger i byutiklingskomiteen i Rådhuset. Det sies at der blir det liggende ubehandlet til ambassadelokaliseringen er avklart.
Uten politisk behandling og signaler på Områdeprogrammet peiser nå Overkommandoen AS på med planprogram for "FO-bygget med tilhørende tomt samt Gardens parkeringsområde."

Aksjon Vern Husebyskogen sa i høringsuttalelsen til områdeprogrammet:
Spørsmål rundt byggeområde Huseby må vente til ambassadelokaliseringen er avklart. Utvikling av Byggeområde Huseby er så omfattende at det krever en egen analyse, debatt og demokratisk prosess. Programmet gir ikke tilstrekkelig beslutningsgrunnlag eller analyser i forhold til felles behov og trafikk i området.Vi foreslår derfor at byggeområde Huseby tas ut av områdeprogram for Husebyskogen og fremmes som et særskilt tema "Byggeområde Huseby". Det vil da bli mulig også å drøfte konsekvenser av slik utbygging i én eller flere faser med tanke på trafikkvirkninger bl.a. for Sørkedalsveien samt etablering av idrettshall og andre offentlige bygg; skoler mv.
PBE vendte det døve øret til.

Planprogrammet skal munne ut i reguleringsplan der Overkommandoen ser for seg boligbebyggelse i 4-6 etasjer. Det gjelder utbygging av opp mot femti tusen kvadrameter bruksareal fordelt over hele 60 mål. Og Overkommandoen legger opp til et utnyttelsesgrad som langt overstiger det som områdeprogrammet har tenkt seg, som var høy nok. I dette regnestykket har de lagt til to etasjer på eksisterende FO-bygg.

Husebyskogen presses, og i den andre enden vil bystyrets flertall fjerne 40 mål av friområdet til ambassade.

Helge Falkenberg
Aksjon Vern Husebyskogen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere