*Nettavisen* Nyheter.

Huseby-elevenes herlig 150-årsfeiring

Huseby skoles elever feiret 150 år med en skikkelig skolegårdsdans i dag. Foto: Foto: Elin Utne

Man knusler ikke med festen når skolen har hele 150 år å feire.

Klikk på bildet for å forstørre.

Johanne Sundby Evje (7), Julie Klinge (8) og Liv Jewel (7) tok småfrysende mot gjestene med flaggborg. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Klikk på bildet for å forstørre.

Byråd Torger Ødegård hilset skolen i dag. Deltok gjorde også (fra venstre): Tidligere rektor Alex Seip, rektor Tove Steig, ordfører Fabian Stang, tidligere rektor Anne Lise Thaulow, tideligere rektor Arne Furu, tidligere rektor Ellen Bergsland og områdedirektør Tone Tenfjord Foto: Foto: Unni Torvund

HOVSETER: – Dette har vært aldeles strålende, utbrøt rektor Tove Steig etter at bursdagsfeiringen i skolegården var ferdig tidligere i dag.

I to hele dager har lærere, foreldre og 520 elever at Huseby skole fyller 150 år.

I flere uker har elevene på alle de forskjellige trinnene øvd inn sanger og underholdningsnumre som ble vist i to omganger i Pershallen på Persbråten skole torsdag ettermiddag.

Rektor Steig forteller at naboskolen lot dem få låne hallen så alle elever og foreldre kan få plass.

– Det er elevene og lærerne som har satt sammen underholdningen, og alle trinnene fremfører hvert sitt nummer som gjenspeiler typiske trekk ved hvert trinn, sier Steig.

Kjente eks-elever

Det var ikke bare nåværende elever ved skolen som underholdt. Stand-up komiker og tidligere elev, Jonna Støme var konferansier for anledningen, og på en storskjerm ble det vist videohilsen fra andre tidligere elever som Henriette Steenstrup, Carl I. Hagen og Ellen Røsthe som gikk på skolen under krigen.

Fint besøk

Feiringen fortsatte i dag fredag. Først med prøvetog med skolekorpset, flaggborg og faner for å øve til 17. mai. Huseby-elevene går nemlig som nummer fire i det store barnetoget i år, og da må jo alt sitte!

Vel tilbake i skolegården var det tid for boller og brus, korsang og enda mer korpsmusikk. I tillegg fikk skolen storfint besøk av ordfører, byråd og leder for bydelsutvalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag