RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huset med det rare i

Hovedbygningen på Tveten gård er base for hjemmetjenesten i bydel Alna. I tillegg til det begynner huset å bli norgeskjent som spøkelseshuset.

Tveita: Alle som bor i området rundt Tveten gård har vel hørt rykter om at det spøker på gården. VG publiserte en sak i sin lørdagsutgave der det står at Oslo kommune har leid en djevelutdriver for å bli kvitt spøkelset. Dette avviser bydel Alna på det sterkeste.
- Det var ingen i bydelen som leide djevelutdriver. VG skriver om noe som skal ha skjedd i 1998-1999. Det kan hende at noen har tatt kontakt med noen, men det skjedde uten bydelens kunnskap, sier bydelsdirektøren Erik Kjeldstadli.

Avsporing

Bydelsdirektøren mener at VG har tatt denne saken litt lengre enn det som det er belegg for.
- VG har kokt suppe på en spiker. Jeg vet ikke hvorfor denne saken kommer ut nå. Slike saker er bare avsporing fra det som Tveten gård representerer nå. Det er et sted med aktivt liv og et sted der det hele tiden skjer mange spennende ting.
Siden bydel Hellerud overtok driften av Tveten gård, ble stedet forvandlet til å være et møtested for folk i hele området.
- Gården er unik med alle sine godt bevarte bygninger som gir plass for kreativitet, sosialt samvær, teater, dans, sang, ro og hygge for alle i alderen 0 - 100 år, står det på bydelens hjemmeside.

Kjent sak

Spøkelset på Tveten gård har vært en ganske kjent sak hos de som jobber på gården over lengre tid.
- Vi har opplevd det flere ganger at det skjer rare ting på hovedbygningen. Alle som jobber i hjemmetjenesten vet om dette, sier en kommuneansatt som ønsket å være anonym.
Bydelsdirektøren avviser blankt alle spøkelseshistorier, men sier at bydelen tar på alvor ansattes bekymringer.
- De som tror at det er noe spøkelse på Tveten gård kan komme hit en natt og se for seg selv. Likevel tar vi våre ansatte på alvor. Vi kommer til å snakke med ansatte og drøfte denne saken, sier Kjeldstadli.

Tilbyr hjelp

Sognepresten i området Normann Hurum sier at det var ingen i bydelen som har tatt kontakt med ham og at han heller ikke kjenner til historier om spøkelset på Tveten gård. Likevel er overtro ikke en ukjent sak for ham.
- Jeg har tidligere jobbet i Nord-Norge og der er det mer vanlig med at folk vil velsigne huset før de flytter inn.
I nord er det vanlig med en liturgi for behandling av overnaturlige fenomener.
- Det er ingen som har tatt kontakt med meg ennå, men jeg prater gjerne med de berørte. Om det er ønskelig så holder jeg en liten Gudstjeneste på Tveten gård, sier sogneprest Hurum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere