*Nettavisen* Nyheter.

Hushjelpdommen blir anket

Advokat Øystein Storrvik forsvarer kvinnen som er dømt til 13 års fengsel for drapet på Pål Stener Johannessen (90). Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Forsvarerne til hushjelpen i Oslo som fredag ble dømt til 13 års fengsel for drap, har bestemt seg for å anke dommen til Høyesterett.

20.12.14 18:00

– Vi bestemte oss fredag kveld for å anke over straffeutmålingen. Vår klient fremholder på det mest bestemte at hun er helt uskyldig, men det er ikke noe man kan anke til Høyesterett. De prøver ikke skyldspørsmål, sier advokat Øystein Storrvik til NTB.

Borgarting lagmannsrett dømte den 62 år gamle hushjelpen og enearvingen til Pål Stener Johannessen (90) til 13 års fengsel for drapet på sin arbeidsgiver.

Hun er også fradømt arveretten etter Johannessen, som hadde ført henne opp som enearving i sitt testamente.

Svar over nyttår

Storrvik, som forsvarer kvinnen sammen med advokat Heidi Juritzen, er tydelig på at straffeutmålingen er det eneste de realistisk sett kan be om å få prøvet ut på nytt.

– Vi håper på et svar om noen uker, om de i det hele tatt tar saken inn. Hvis de gjør det, kan det ta 2-3 måneder før den kommer opp til behandling. Vi anker med en gang nå, sier han til NTB lørdag ettermiddag.

Lagmannsretten fant kvinnen skyldig i drapet onsdag. Fredag kom straffeutmålingen som er i tråd med dommen fra Oslo tingrett og statsadvokat Irlin Irgens' påstand.

62-åringen, som var Johannessens hushjelp i 15 år, nektet straffskyld og brøt sammen i gråt da det gikk opp for henne at hun også i lagmannsretten sto overfor en fellende dom.

Ifølge dommen stelte hun Johannessen i hans leilighet på Frogner i Oslo om kvelden 13. mars. 62-åringen forlot så leiligheten, men kom tilbake og kvalte ham mens han lå i sengen, trolig med en pute, fremgår det i kjennelsen.

Testamente

I begge rettsrunder er det blitt fremhevet at et sannsynlig motiv for drapet er at kvinnen sto i fare for å miste sin posisjon som enearving i testamentet.

Blir dommen stående, tilfaller arven personen som var oppført som nummer to i testamentet, den 36 år gamle hjemmehjelpen som i løpet av et halvt års tid fikk en sentral posisjon i Johannessens liv.

Hans advokat, Børre Hagen, har sagt til VG at det var den 90 år gamle mannens siste ønske at 36-åringen skulle få formuen hans som er anslått til rundt 15 millioner kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.