*Nettavisen* Nyheter.

Husk dem som glemmer!

Cathrine Mellbye Schultz, Verena Dehli, Tor Linaae, Grete Tronstad og Mette Berents fra Vinderen Helselag ved en tidligere anledning. Foto: FOTO: UTLÅNT

Fokus på forskning som kan løse demensgåten er stikkordet for Nasjonalforeningens demensuke i bydel Vestre Aker.

VINDEREN: Demens fører som regel til store forandringer hos den syke, psykisk som fysisk. Hukommelsen forverres, man blir desorientert i forhold til tid og sted, enkle handlinger som å kle på seg, eller lage mat blir uoverkommelige, og mange opplever angst og depresjoner. Demens er uhelbredelig og gjør mange totalt pleietrengende.

Demens rammer først og fremst mennesker over 65 år, men også yngre. I dag har cirka 70 000 mennesker demens, og over 250 000 er pårørende. Etter hvert som det blir flere eldre, vil flere få demens. I sitt 100. år setter derfor Nasjonalforeningen for folkehelsen fokus på forskning for å løse demensgåten.

Loddsalg og foredrag

Nasjonalforeningen for fokehelsens lokallag, Vinderen Helselag, vil dele ut brosjyrer med innbetalingsblankett i alle postkasser i området for å samle inn penger til demenssaken. Og på Vinderen seniorsenter vil neste uke by på både loddsalg og foredrag i forbindelse med Demensaksjonen 2010.

Demente og pårørende

Bidrag til aksjonen blir en støtte både til de som rammes av demens og deres pårørende. Aksjonen arrangeres samtidig med den internasjonale Alzheimerdagen, 21. september. Midlene fra Demensaksjonen går til forskning, informasjon og en rekke lokale tiltak for personer med demens og deres pårørende.

Les mer om program og tidspunkt på: www.vinderensenior.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.