*Nettavisen* Nyheter.

Huskonsertenes 35. sesongåpning

Nordstrand Huskonserter er still going strong. Det melder Huskonsertkomiteens Tor Guttu.

Nordstrand: Ja vel, men har noen tvilt på det?

Se det! Glimrende! Bladets unge redaksjon er fortrolig med uttrykket "still going strong". Akkurat som jeg trodde. I NRKs "Språkteigen" for noen tid siden ble det sagt at uttrykket ikke brukes mer, og at folk ikke forstår det. Tøv, altså. Da roper jeg frimodig til gammel og ung: Vi er still going strong, og søndag førstkommende bærer det løs igjen for 35. gang i Nordstrandhuset.

Romantisk kvartettaften

Ja, la oss nå holde oss der og til musikken. Det er stadig Mozart-år, og da blir det vel ham? For så vidt. Det blir en sats fra den ene av hans klaverkvartetter. Ellers kvartetter av Robert Schumann og Richard Strauss i det hele tatt: kvartetter, og siden romantikerne dominerer, har vi kalt konserten "Romantisk kvartettaften".

For oss ser tittelen ikke ut som noen publikumsmagnet?

Men for dem som har hørt gjetordet om våre aftener med klaverkvartetter i forfjor, stiller det seg annerledes. Da var det Brahms, Mozart og Mahler. Og apropos Brahms: man får litt av ham denne gangen også, for Strauss-kvartetten er et ungdomsverk fra komponistens "Brahms-periode", og iallfall første sats er så brahmssk som noen med rimelighet kan forlange.

Helproft

Blir det helproft, slik det har vært de siste gangene?

Absolutt. Utøverne er gode, gamle kjenninger fra Den Norske Opera: Kjell Tomter, fiolin, Witold Serafin, bratsj, Jan Koop, cello og Tore Dingstad, klaver. De er still going strong, og det samme kan vi si om Nordstrand Musikkselskaps Kor's Steinway konsertflygel: still going strong. Og akustikken er naturligvis også den samme gode gamle ypperlig for kvartett og pausen, tilpasset publikums sosiale behov.

Men når det gjelder flygelet: Siden det står og hjulene låses skal vi kanskje heller si "still standing strong"?

Glimrende én gang til! Ordspill på "still" og fullkommen allitterasjon med tre ganger "st-"; det er hva retorikerne kaller "homoiopróphoron". Gratulerer!

Så var det "Aftenens kåsør". Er også han still?

Så sies det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.