RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husleien opp 36 prosent for minstepensjonister


Liv Bråthen (f.v.), Joakim Ingebrigtsen og Gerd Tørrisen synes Bydel Østensjø øker husleiene altfor mye. De frykter at de ikke vil ha penger igjen til å leve for.
Liv Bråthen (f.v.), Joakim Ingebrigtsen og Gerd Tørrisen synes Bydel Østensjø øker husleiene altfor mye. De frykter at de ikke vil ha penger igjen til å leve for. Foto: FOTO: Nina Schyberg Olsen
Minstepensjonister i omsorgsleilighetene øverst på Manglerudhjemmet er sjokkert over at Bydel Østensjø skrur opp husleien til det de mener er et urealistisk nivå.

RYEN: Liv Bråthen, Joakim Ingebrigtsen og Gerd Tørrisen mottok sist høst brev fra Bydel Østensjø, som informerte om at husleien ville bli satt opp fra 1. november 2010.

– Husleien ble forhøyet i februar i fjor, så vi klagde og sa at de ikke kan skru opp husleien to ganger i året. Etterpå fikk vi nytt brev om at økningen skal gjelde fra 1. februar 2011, men økningen er likevel altfor stor, sier de tre beboerne bekymret.

LES BYDELENS SVAR: Opp til gjengs leie for første gang siden 1999

Selv om de fikk utsettelse, kjenner de til naboer som fikk økt husleien med over 3000 kroner i november 2010.

For mye

Liv Bråthen forteller at husleien hennes går opp med nesten 1800 kroner, så hun må betale i underkant av 6800 kroner for en toromsleilighet. Det er en økning på nesten 36 prosent.

– Denne leiligheten er ikke verdt nesten 7000 kroner. Da har jeg ikke igjen mer enn 2000-3000 kroner som skal dekke mat, klær, telefon, tv, lege og all slags medisiner, sier Bråthen, som lider av flere sykdommer.

Ingen begrunnelse

De tre pensjonistene reagerer på at det ikke følger med noen begrunnelse for økningen.

– Bydelen svarer bare at de har lov til å øke husleien. Men dette er et gammelt bygg, og de gjør ingenting annet enn å skru opp husleien, sier Joakim Ingebrigtsen.

LES BYDELENS SVAR: Opp til gjengs leie for første gang siden 1999

– Det tok over et år å reparere dørtelefonene, påpeker Liv Bråthen.

Gerd Tørrisen forteller at det var to vaktmestre i bygget da hun flyttet inn for 14 år siden.

– Nå blir det ikke gjort noen ting, sier hun og får støtte av Ingebrigtsen:

– Vi skriver opp lyspærer som er gått og andre ting i en bok som skal kontrolleres hver mandag, men det skjer jo ikke noe. Når vi skriver brev får vi ikke svar, sier han oppgitt.

Dårlig luft

Liv Bråthen og de to andre reagerer på at det heller ikke gjøres noe med ventilasjonsanlegget

– Jeg har vært på sykehus og fått bekreftet kols, legen min mener det kommer herfra. En annen nabo har også kols. Etter at de byttet vifte på taket for tre-fire år siden begynte det å blåse inn, i stedet for at lufta trekkes ut. Vi får så mye møkk inn, men det nytter ikke si fra - de gjør ingenting, sier Bråthen.

– De var her i høst, men sa bare at det skulle være slik. Nå har jeg fått sønnen min til å sette inn en plastpose så det ikke skal trekke inn i leiligheten, sier Bråthen.

Alle tre forteller at de må ha et eller flere vinduer oppe døgnet rundt, sommer som vinter. – Jeg må ha luft, ellers blir jeg tett, sier Bråthen.

– Vi som bor ut mot Esso får det så sotete og skittent, men vi må ha vinduene oppe likevel, sier Tørrisen.

– Håpløst

De tre pensjonistene sier at de snakker for flere av beboerne, og forteller at tre allerede har flyttet på grunn av husleieøkningen.

– Dette er håpløst. Vi med minstetrygd får ingenting igjen å leve for. Husleien går opp hvert år, men de kan ikke sette den opp så mye som nå, raser pensjonistene.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere