RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husvarm maler hos Albin Upp

Wenche Winsnes åpnet i går sin andre utstilling i Albin Upp, i tillegg til at hun har to tidligere utstillinger i Albin Art på samvittigheten. Forøvrig deler hun tiden sin mellom billedkunst og arbeid innen psykiatrien.

Briskeby:Wenche Winsnes var godt voksen da hun begynte å ta sin interesse for tegning og maling på alvor. Det resulterte i diverse kurs ved Oslo Tegne- og Maleskole og Olav Mosebekks Tegneskole, i tillegg til studieopphold i Norge og Sør-Europa. Samtidig jobbet hun for fullt som spesialpedagog innen barne- og ungdomspsykiatrien. Malingen var i utgangspunktet tenkt som en hobby.

Fin kombinasjon

Jeg koste meg så veldig med denne hobbyen, så i 2004 gikk jeg ned til halv stilling for å få mer tid til å male, forteller Wenche. - Nå deler jeg tiden min mellom Sogn videregående skole, hvor jeg jobber med et "lavterskeltilbud" for ungdom med psykososiale vansker, og mitt atelier ved Mosebekks Tegneskole på Ensjø. Malingen er min frisone, da kobler jeg helt av. Allikevel har jeg ikke noe sterkt ønske om å male på heltid. Etter så mange år i barne- og ungdomspsykiatrien har jeg opparbeidet meg erfaring og kunnskap jeg ønsker å bruke. Det er så mange flotte ungdommer der ute som virkelig har mye å stri med, og som påtar seg stort ansvar i forhold til familiene sine og sin egen fremtid. Vi ønsker med dette utvidede helsetilbudet å fange dem opp før de får det for vanskelig. Behovet for slike lett tilgjengelige tilbud er stort blant barn og ungdom.

Portretter

Maleriene Wenche Winsnes stiller ut i Galleri Albin Upp er frodige og litt røffe. Hun trives tydelig med å male mennesker, og portrettene er i flertall. Det er gode ansikter hun presenterer for oss, ansikter som forteller om levde liv.

Jeg inspireres ofte av fotografier det kan for eksempel være et utrykk eller et blikk som fasinerer meg. Jeg forsøker aldri å gjengi noe fotografisk, men tvert i mot å "løse" opp bildet. Jeg streber etter å få bildet til å fungere, og for meg betyr det at blikket kan vandre uhindret rundt i bilde uten å bli stoppet av noe "feil", noe som ikke hører hjemme der.


Men er det ikke

Et av portrettene Wenche Winsnes stiller ut i Galleri Albin Upp nå er et flott mannsansikt som virker besynderlig kjent. Og ganske riktig, Wenche har malt den flotte profilen til en kunstner hun selv setter stor pris på, nemlig Håkon Bleken. Maleriet er flott, og Lokalavisen vil gjerne fotografere henne sammen med dette protrettet. Men Wenche Winsnes er litt usikker.

Jeg er så redd for at dette skal oppfattes feil! At jeg prøver å innynde meg på noe vis. Det er altså ikke slik, men fotografiet jeg har brukt som utgangspunkt inspirerte meg så veldig.

Og ut i fra maleriet av Bleken skjønner vi henne så godt. Det er et sterkt og flott bilde. Vi tror modellen ville likt dette. Bleken og mellom 30 og førti andre av Winsnes malerier kan nytes frem til 15. april, og i samme tidsrom stiller også Ida Beth Hald ut sine malerier.

Adressen er Briskebyveien 42.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere