RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva er det i bilen?

Det er akkurat dette spørsmålet langfingrede raskt vil finne svar på når de lusker rundt. For ligger det fristende verdigjenstander i bilen, kan de fort skifte eier.

VÅRE BYDELER: Vi er nå inne i en tid hvor mange har det travelt. De fyller opp bilen sin med gaver, er kanskje litt distre og lar både mobiltelefon og lommebok ligge igjen åpenlyst. Da er sjansen for bilinnbrudd vesentlig større enn om bilen er tømt eller i alle fall ting er lagt i bagasjerommet, sier Geir Wilhelm Sandvold, leder av ordensavdelingen på Manglerud politistasjon.

Kirkegårder

Det spiller ingen rolle hvor man setter fra seg bilen, men er det på et mørkt sted med liten trafikk, og attpå til har synlige verdigjenstander, kan det være et potensiale for innbrudd.
På denne tiden er det mange som tenner lys på kirkegården. Parkeringsplasser ved disse har politiet erfaring med at det er innbrudd på. Til og med gaver vet vi blir borte, sier Sandvold. Og dette skjer til og mede på selve julaften. Ikkke mye hyggelig å stå med tom bil etter bare å ha vært en kort tur på graven.
Om Manglerud-politiet advarer mot bilinnbrudd og oppfordrer folk til å sikre sitt gods på best mulig måte, gleder de seg obver at det er en nedgang i antall anmeldte slike forhold. Tallene er omtrent stabilen i Nordstrand bydel, det er en nedgang i Søndre Nordstrand, og i Østensjø bydel er det betydelig færre innbrudd. Her har dety jo tidligere i år v ært konkrete politiaksjoner, go de har tydeligvis gitt resultater.
Men folk kan altså gjøre mye selv ved enjkle grep, sier Sandvold. Det går kort og godt ut på å vise at det ikke er noe å stjele i bilen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere