RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva er det med Obos?

Jeg har alltid gått ut ifra at borettslagene definerte sin samfunnsoppgave annerledes enn private eiendomsselskaper. De ble i sin tid opprettet for å drive det som kalles sosial boligbygging og spilte en viktig rolle i å utvikle dette landet til et velferdssamfunn.

Men dette perspektivet ser ut til å ha forskjøvet seg radikalt. Nå leser jeg i avisene at det nye Lambertseter senter, som eies av Obos, ikke ønsker å gi plass til et legesenter som betjener 6500 av bydelens innbyggere. Da deler av senteret skulle rives for å gi rom for nye og mer moderne bygninger, måtte Lambertseter legesenter flytte ut og over i midlertidige paviljonger langs Cecilie Thoresens vei. Legesenterets ønske har vært å flytte inn i kjøpesenteret igjen når det sto ferdig. Men det får det ikke. Eiendomssjefen i Obos, Synnøve Sterri, har gitt legesenteret beskjed om at det ikke er rom for dem i det nye Lambertseter senter. Helsetilbud skal ikke inn i senteret. Det passer ikke inn i kjøpesenterets profil, forstår vi av eiendomssjefen. Det antydes derimot at det kan bli gitt rom for velværeaktiviteter som spa, mens altså ikke for leger og sykepleiere. Vinmonopolet derimot blir det plass til. Det passer inn i den profil Obos har tenkt seg.

Resultatet kan bli at et legesenter med mange tusen pasienter må flytte ut av bydelen. Hva er det som går av Obos?Øystein Singsaas

Styremedlem i Bekkelaget Ap

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere