*Nettavisen* Nyheter.

Hva er hallidrett?

At nye Tåsenhallen er flott, er det ikke noe tvil om. Men hvem skal få bruke den? Her Tone Tellevik Dahl (Ap) og FAU/driftsstyremedlem Jørgen Kaurin i hallen for et par uker siden. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Det er kommunen selv som bestemmer hva slags idrett en flerbrukshall skal prioriteres til, og ikke Kulturdepartementet.

TÅSEN: – Den praktiske disponeringen av anlegget blir et forhold mellom anleggseier og aktuelle brukergrupper, svarer Kulturdepartementet i en mail til NAB.

Bakgrunnen er debatten om den nye flerbrukshallen tilknyttet Tåsen skole, og at de planlagte Statlige spillmidlene som forutsetter idrettsbruk i hallen.

Les også: Tåsen og Grefsen med hallforslag

– Også smalidretter

Det betyr at det er Oslo Idrettskrets som styrer hva slags idrett flerbrukshallene skal leies ut til.

Det er bystyremedlem og nestleder i byutviklingskomitéen, Tone Tellevik Dahl (Ap), godt fornøyd med.

– Ap har jo allerede bedt byrådet om at leieavtalene mellom idrettskretsen og kommunen/Undervisningsbygg gås gjennom på nytt. At kommunen selv kan prioritere hva slags idrett som skal få plass i en flerbrukshall åpner jo for at også smalidretter, som kanskje ikke er innenfor idrettskretsens kjerneomårde, kan få sin del av halltiden!

Gymsalen forsvant

I forrige ukes «hallsak» ble også nevnt blant annet karate, innefotball, barneturn og cheerleading - aktiviteter som nå er «hjemløse» i nærområdet, da det ikke lenger er gymsal på Tåsen skole.

Les også: – Byrådet har vært ekstremt naive

– Flere enn vi kan ta imot!

Koll IL skal være driftsansvarlig i Tåsenhallen. Idrettslaget forteller i mail til Tåsen skolekorps at laget selv er skviset på halltid.

«...Nå er det særlig innebandy og håndball som vokser stort. Men vi har også stor pågang av spillere. Faktisk flere enn det vi kan ta imot. Og begrensingen vår ligger nettopp i tilgjengelig halltid. Og det har ikke blitt bedre for oss. Koll volleyball har ikke lenger tid i Engebråthallen og fått mindre tid i Kringsjåhallen. Kompensasjon mot dette er at vi har fått treningstid i Tåsenhallen... På Mandagen har Koll en treningsøkt og så resten av kvelden er det Myrer Volleyballklubb ...Myrer trente før i Kjelsåshallen men denne er nå stengt...» skriver idrettslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.