*Nettavisen* Nyheter.

Hva er vårens heteste mote?

Kristin Søndenå er klar for sol og sommer med cardigan fra Mango til 500 kr, topp fra Bikbok til 300 kr, solbriller fra Indiska til 60 kr, bukse fra Diesel til 1000 kr og sko fra Tommy Hilfiger til 450 kr.

Mange lurer på hva som kommer til å bli den nye moten i vår. Blir det blomstertunikaen eller haremsbuksen som blir mest populær?

Klikk på bildet for å forstørre.

16-åringen Henriette Nordahl Lie mener at accessories er svært vikitg for å gjøre et antrekk komplett. Tunikaen og tightsen er fra Vero Moda og koster tilsammen 490 kr. Øredobbene og årmbåndet er fra H&M og kostet 80 kr.

Klikk på bildet for å forstørre.

29 år gamle Zacky Maymon fra Israel går for en avslappet stil. Han går kledd i flip flops fra Brasil, en T-skjorte og en bukse fra hjembyen Israel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Katrine Åsen, 32 år, har på seg en sommerlig tunika fra H&M til 350 kr. Skoene er fra Spania og kostet 500 kr. Olabuksen er fra Vila og var satt ned til 600 kr.

Klikk på bildet for å forstørre.

28 år gamle Nina Solholm har på seg T-skjorte, bukse og et skjerf fra Voice of Europe til 900 kr, klokke fra Baby Phat til 1000 kr og sko fra Reebook.

Klikk på bildet for å forstørre.

Akmad Khan er en 31 år gammel mann. Han gikk i en svart fleecegenser fra Armani til 900 kr en T-skjorte fra til 300 kr fra Puma, Nike sko til 1500 kr og olabukse fra Jack and Jones.

TEKST: Trine Bakke Lindberg og Ingrid Strømstad (Kastellet skole)

BRYN/MANGLERUD: Det er forskjellige meninger når det kommer til mote blant folk. Noen mener at det er blomstermønstrete tunikaer som blir vårens hit, andre peker mer mot haremsbukser og jumpsuits. Hva blir det heteste?

Behagelige tunikaer

Henriette Nordahl Lie er ansatt i Vero Moda på Bryn senteret. Hun er svært moteinteressert og forteller oss om hva hun tror blir in.

- I vår vil vi se behagelige tunikaer i farger som gammelrosa og lilla. Blomsterprint er også noe vi kommer til å se nå for tiden, forteller Henriette fornøyd.

Favorittklesplagget hennes er luftige og ledige tunikaer, og favorittbutikken hennes er Vero Moda.

Like butikker

Zacky Maymon, fra Israel, er på besøk hos venner i Norge. Han mener det er mye likt her som i hjemlandet.

- Butikkene i Israel er så og si like som butikkene i Norge, sier Zacky.

Han er ikke spesielt opptatt av mote, men tror det blir mye av den samme stilen fra i fjor som blir in i vår.

Favorittklesplagget hans er en t-skjorte fra Diesel og en olabukse fra New York City.

Inspirasjon

Katrine Åsen henter inspirasjonen sin fra TV, moteblader, hva slags humør hun er i og hva slags årstid det er.

- Jeg er sikker på at haremsbukser, gladiatorsko og ikke minst kjoler med livlige farger og blomstermønster kommer til å bli sett over alt i Oslo. Butikkene har allerede begynt å få inn dette, forteller Katrine.

Favorittbutikkene hennes er Zara, Mango, Høyer, Gant og Benetton. Katrine har en brun favorittskinnjakke. Den kjøpte hun i Spania til 1000 kroner.

Jumpsuits og bomull

Nina Solholm jobber på Voice of Europe og får mye inspirasjon i butikken, men også fra moteblader. Hun kombinerer gjerne basisplagg med mer trendy plagg.

I vår tror Nina at jumpsuit med tubeform kommer til å være in. Hun tror også at rene stoff, som blant annet organisk bomull som kjennes behagelig på kroppen vil bli brukt mye.

Ikke press

Akmal Khan merker ikke noen form press når det gjelder mote.

- Det er ikke noe som interesserer meg. Nå går man mer i det man vil og føler for, sier han.

Inspirasjon får han fra venners klær, moteblader og tv reklamer.

- Jeg er veldig glad i piqueskjorter, særlig fra butikker som for eksempel Match, sier Akmal Khan smilende.

Annonsebilag