Gå til sidens hovedinnhold

Hva får du for en million?

Er det virkelig mulig å kjøpe en bolig under millionen i disse dager? Joda, men ikke større enn 35 kvadratmeter.

Groruddalen: I Bjerke bydel var det kun en bolig til salgs under millionen forrige uke ifølge finn.no. Det er en liten 1 roms på Tonsenhagen på 28 kvadratmeter med wc i oppgangen og dusjkabinett på kjøkkenet. Prisantydning 690.000 kroner.
Man får ikke særlig mer enn dette under en million i Bjerke bydel nå for tiden, bekrefter Kirsti Skulstad i Garanti Eiendomsmegling.

Oppussingsobjekt

Hun får støtte av flere eiendomsmeglere i Groruddalen. Heller ikke i de andre bydelene får du mer enn en 1 roms til under millionen. Og i gjennomsnitt på boligene som lå ute på finn.no forrige uke får du 33 kvadratmeter brutto for den prisen. Den største var på 35 kvadratmeter og ligger på Haugenstua. I tillegg var denne boligen en av de billigste i forhold til kjøpesum. Prisantydningen ligger på 640.000 kroner, men det er et klart oppussingsobjekt.

Kun en på Furuset

I Alna bydel er det også kun en bolig ute på finn.no til under en million. På Furuset, syv minutter fra Furuset senter, kan du få en 1 roms med 30 kvadrat boareal til 690.000 kroner. Verditaksten er på 750.000 og ifølge megler Elisabeth Rongved i Aktiv vil selger være fornøyd med å få rundt 750.000 og 800.000 kroner for leiligheten.
- Selger kjøpte leiligheten for 600.000 for fire år siden. Verken jeg eller selger tror boligen vil gå for over en million. I dagens marked er dette en normal bolig å kjøpe dersom millionen er maks for kjøper, sier hun.

Må være over 45 år

På Romsås får du imidlertid kun en leilighet til under en million, dersom du er over 45 år. Den ligger på Romsås, og beskrives som meget attraktiv og flott og har en prisantydning på kun 490.000 kroner. For det får du et flislagt bad med varmekabler og plass til vaskemaskin, kjøkken med spiseplass og en stuekrok med sovealkove og garderobeskap. Alt innenfor 30 kvadrat.
Slike klausulerte leiligheter har et begrenset market og er kjent for å ligge lenger i markedet. Men denne gikk etter første visning og til hele 670.000 kroner. Det er en vanvittig bra pris, og både kjøper og selger er meget fornøyde, sier megler Lena Pedersen fra DnB Nor Eiendom.
Forrige uke var det også en annen leilighet i bydel Grorud med prisantydning rett under en million. Den ligger i Ammerudveien og selger ønsker seg i hvert fall 830.000 for den. Den er kun 2 kvadrat større enn den på Romsås, og fremstår i prospektet som umoderne og med oppussingsbehov.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her