Gå til sidens hovedinnhold

Hva gjør du hvis hodet ditt er et egg?

Forfatter Lisa Aisato (29) har et litt annerledes utgangspunkt for forfatterskapet: Hun skriver nemlig for å tegne.

BØLER: Lørdag var det duket for siste forfatterlørdag på Bøler bibliotek før sommeren. Et ungt og engasjert publikum hadde møtt opp for å høre og se forfatter og illustratør Lisa Aisato lese og vise frem illustrasjoner fra sin siste bok «Odd er et egg».

Bildeboken er ment for barn fra 4-årsalderen, og handler om Odd, som har et egg til hode. Det er ikke helt uproblematisk.

– Hva er man redd for når man har et egg til hode? spurte Aisato da hun var ferdig med å lese høyt for ungene, som satt som tente lys mens forfatteren leste.

Redd for fall

Barna reagerte med iver, og hadde mange kreative innspill til historien som de tydelig klarte å gjenkjenne seg i.

– Man er redd for å falle på hodet, for hodet kan knuse, var et av mange gode svar som forfatteren fikk av barna i biblioteket på Bøler.

Bok av bilde

Lisa Aisato er egentlig illustratør, men debuterte også som forfatter med gaveboken «Til min elskede» i 2008. Siden har hun fortsatt å lage bøker.

– Boken «Odd er et egg» begynte med et bilde jeg laget i 2008 av gutt med en høne på hodet. Jeg skriver først og fremst for å få lov til å tegne, påpeker Aisato.

Tre ganger i halvåret arrangeres det forfatterlørdag på Bøler bibliotek.

– Vi ønsker å skape et levende samlingspunkt for barna hvor de kan få oppleve noe kulturelt som ikke er i sentrum, forklarte Barne- og Ungdomsbibliotekar ved Bøler bibliotek, Anniken Thorsen.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21