RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva har disse til felles?


Ja, takk, alt sammen og gjerne enda litt til. Oslos nye super-etat skal romme mye, og nå kan du bestemme hva den skal hete.
Ja, takk, alt sammen og gjerne enda litt til. Oslos nye super-etat skal romme mye, og nå kan du bestemme hva den skal hete. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Hele fem fagetater skal bli til én, men Oslo kommune sliter med å finne et passende navn. Nå vil de ha din hjelp!

OSLO: Få ting har en mer tradisjonell søvndyssende effekt enn «det kommunale byråkratiet», men nå kan faktisk du være med på å lage det hele til en langt mer sprudlende affære. Byrådet vet nemlig ikke hva navnet på kommunens helt nye superetat skal være, og nå kan du si din mening!

Billigere og bedre for deg

Det er jo en gang slik at langt på vei de fleste av oss i løpet av et liv i Oslo kommer i kontakt med en trafikkbetjent, kollektivtranpsort, søppel eller kanskje også friluftsliv. Alt dette og langt mer skal nå samles i én eneste etat.

Like før jul bestemte nemlig byrådet at Trafikketaten, Samferdselsetaten, Enøketaten, Friluftsetaten og Idrettsetaten skal slås sammen.

HVA SYNES DU ETATEN SKAL HETE?

Send en e-post til nett@dittoslo.no eller si din mening i kommentarfeltet under!

Tanken er at kvaliteten skal opp, mens utgiftene skal ned.

– Reformen vil heve kvaliteten på våre tjenester. Våre dyktige medarbeidere i dagens fem etater blir med videre i den nye etaten. De vil bidra til at kommunens tjenestetilbud blir enda bedre i tiden fremover, sier byrådsleder Stian Berger Røsland, som har tro på en bedre drift og et bedre tilbud for deg som beboer.

– Målet for etatsreformen er å få en bedre drift av kommunens tjenester. Vi må bli bedre på investeringer og skape fagmiljøer som har bredere kompetanse. Reformen innebærer at vi kan utnytte ressursene våre på en bedre måte, sier Berge Røsland.

Forenkling

Byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp) har tro på at den nye etaten vil bli en positiv opplevelse for hovedstadens borgere.

– Når man i dag søker om å få bygge et hus må dette innom fire av etatene vi i dag slår sammen. Dette er eksempel på forenkling og avbyråkratisering i publikums møte med kommunen, sier han.

HVA SYNES DU ETATEN SKAL HETE?

Send en e-post til nett@dittoslo.no eller si din mening i kommentarfeltet under!

Dersom byrådet velger ditt forslag som navn på den nye etaten vinner du et eksemplar av Guinness rekordbok!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere