RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva hunder gjør


Philip Frøysa og Geir Bjørge Larsen (leder for Stovner Hundeklubb) og hundene som de hadde oppvisning sammen med.
Philip Frøysa og Geir Bjørge Larsen (leder for Stovner Hundeklubb) og hundene som de hadde oppvisning sammen med.
Ikke bare rockere og hiphopere som trives i det gamle steinbruddet på Grorud. Her holder også landets største hundeklubb hus.

GRORUD: Stovner Hundeklubb har over 700 medlemmer, og da er bare de tobeinte medregnet. Og sammen med sine firbeinte ledsagere er de utrolig kreative i sin omgangsform.

Åpen dag i Lillo Arena var en måte å få vist andre hva hunder gjør og ikke gjør. Og for en utenforstående; Hvordan de tobeinte gjør det og!

SE BILDER:  Åpen dag i steinbruddet!

Lydighet

Med skikkelig hundevær, ja for er det noe mine hunder har likt så er det sol og varme, ble besøkende møtt med en oppvisning i lydighet. Og for å presisere, så var det hundene som skulle lystre sine førere.

– Nei, jeg tror nok ikke madammen blir noe greiere å ha med å gjøre, sier klubbens leder Geir Bjørge Larsen når avisens utsendte lurer på om et lydighetskurs kunne være tingen.

Men at dette var noe hundene virkelig satte pris på og trivdes med å gjøre, var han sikker på.

Agility

Agility er hinderløp for hund og har sin opprinnelse fra Storbritannia. Sporten ble fra starten av brukt som pauseunderholdning på sprangridningstevner og har utviklet seg derfra.

– Jeg synes det er morsomt og spennende å være med på agility. Og å få vise fram hvor flinke hundene kan være, forteller Philip Frøysa.

Han bor i Bærum, men tar turen til Groruddalen minst en gang i uka for å trene med klubben. Han har akkurat gjort unna en skikkelig konkurranse, og denne gangen med hunden til bestefar.

Det er både store og små hunder som møtes til dyst. Da delt inn i tre klasser.

Drømmer

Lillo Arena er et flott sted for Stovner Hundeklubb om sommeren, men vinterstid må de legge treningene til en leid hall på Kløfta.

– Jeg drømmer om en tomt her i Groruddalen hvor vi kan sette opp vår egen hall, sier Geir Børge Larsen.

Og sender herved en invitt til bydelenes politikere om å støtte dalens hunderi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere