*Nettavisen* Nyheter.

Hva hvis barna ramler ned her?

– Midt under «edderkoppnettet» er det knapt sand til å ta imot hvis barn ramler ned fra lekeapparatet, sier bekymret trebarnsfar Andreas Benedictow, her med Jenny på fanget, Katja til venstre og Fabian.

– Etter at strømledningen ble gravd ned, har Jupiterjordet forfalt. Verst er det at det nesten ikke er sand igjen midt under klatrestativet, sier bekymret far.

GREFSEN: Høyspentlinjen fra Akebakkeskogen til Grefsenplatået ble gravd ned for en tid tilbake. Og i enden av strekningen – på Jupiterjordet – ble det i fjor satt opp en "endemast.". Men etter at arbeidene med nedgraving av høyspentlinjen var ferdige, ble ikke parkområdet satt skikkelig i stand igjen. Nå er beboere lei av å vente på at noen tar ansvar, og setter Jupiterjordet tilbake til den fine plassen den var før.

Steinhardt!

– Verst er det at det nå er hardt som betong under det fem meter høye klatrestativet. Benker og bord ved lekeplassen er satt opp igjen på slurvete vis, og det er ikke plantet gress igjen etter gravingen, forteller trebarnsfar Andreas Benedictow fra Grefsen.

Nordre Aker Budstikke var på "befaring" forrige torsdag, og midt under klatrestativet var det knapt én cm med sand over steinunderlaget.

LES OGSÅ: Bydelen på befaring

Krater!

– Vi har tatt kontakt med kommunen flere ganger det siste halvåret, men ingenting skjer. I fjor høst ble også sandvolleyballbanen fjernet, og det er fortsatt bare et stort krater der den var! Vi vil at plassen settes i stand igjen! sier han, og har sikkert støtte fra mange andre brukere av lekeplassen – også for mange barnehager er nemlig Jupiterjordet et yndet utfartsmål.

Skal være 30 og 50 cm

Og i henhold til reglene så bør bydelen kjappe seg med å legge på mer sand på Jupiterjordet.

– Generelle regler tilsier jo at det skal være rundt 30 cm sand under slike klatreapparater. Under husker, sklier o.l. er reglene rundt 50 cm, sier rådgiver Sverre Limtun i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap.

Og det er ikke hvilken som helst sand som skal legges på lekeplasser, men spesiell sand som ikke støver så mye som vanlig sand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.