*Nettavisen* Nyheter.

Hva hvis?

n n Politiet nedla etterforskningen av skyteepisoden på Furuset i fjor etter kun tre uker. Hele 30 skudd ble avfyrt den kvelden. Beboere i området ble, mildt sagt, vettskremt. Dette var en i rekken av skyteepisoder i Oslo, men absolutt blant de groveste. Det var kun flaks at ingen ble drept eller skadet. Likevel var dette en sak som ble offer for politiets prioritering av saker.
n n Sv-politiker Akhtar Chaudhry reager kraftig på dette. Han fortalte Lokalavisen at det finnes to teorier på hvorfor denne saken ble nedprioritert. Den ene teorien går ut på at saker som skjer i Groruddalen droppes langt oftere enn saker som skjer andre steder i byen. Den andre teorien er at alle de som ble beskutt er personer som selv var kriminelle. Derfor tok politiet litt lettere på etterforskningen. Nå krever Chaudhry svar på dette spørsmålet fra justisministeren.
n n Begge forklaringer er like hårreisende, og forhåpentligvis feil. Det ville vært helt ufattelig om dette viser seg å være sant.
Hvis dette stemmer vil det bety at folk som bosetter seg på Furuset eller i Groruddalen ikke har samme krav på sikkerhet som folk flest. Det vil bety at politiet prioriterer sakene ut ifra postnummer der hendelsen har skjedd. Det kan da umulig stemme.
n n Enda verre er forklaringen nummer to. Dersom det er sant vil det bety at alle personer som har rulleblad er fritt vilt og kan skytes på når som helst og hvor som helst. Nei, det er nok ikke helt riktig heller. Man går ikke rundt i Norge og skyter forbrytere. Dette er tross alt et velordnet rettsstat.
n n Det endelige svaret på disse spørsmålene kommer nok etter hvert. Både justisministeren og ledelsen i Oslo-politiet vil se seg nødt til å komme med en god begrunnelse for sin avgjørelse om å legge denne saken på is. I ukene framover kommer dette til å være et hett tema i norsk politikk. Vi i Lokalavisen gleder oss til å følge med utviklingen.
n n Det som imidlertid bekymrer oss, er at den eller de som har avfyrt skuddene på Furuset fortsatt er på frifot. De kan gjenta bedriften når som helst. Ingen tok automatvåpene fra dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.