RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva koster det?

nn Det er spørsmålet som har blitt stilt flere steder i bydelen den siste tiden. Vi har skrevet mye om "hallplanene" både på Kjelsås og på Ullevål. På Ullevål har FAU gått i bresjen for å få bygget en kombinert gym- og undervisningshall i Ullevålsalleen 43. På Kjelsås er det idrettslaget som kjemper for at en oppvarmingshall som ble tatt ut av skoleprosjektet da det viste seg å overskride budsjettrammen, likevel skal bygges.

nn Ullevål FAU ble skuffet over at byrådet i høringsforslaget til skolebehovsplan ikke tror det blir behov for å bygge en hall – som etter arkitekttegningene FAU selv har fremskaffet vil kunne deles inn i to gymsaler i tillegg til spesial-/undervisningsrom – når det etter planen likevel kommer en helt ny barne- og ungdomsskole et sted vest i bydelen. Selv om byrådet vil fortsette å se på mulighetene for en eventuell hall, mener de at den kommer til å bli uforholdsmessig dyr.

nn På Kjelsås skole, der en helt ny Kjelsåshall ligger inne i prosjektet, økte kostnadsoverslaget fra de budsjetterte om lag 450 millionene, til et sted rundt 700 millioner. Da ble prosjektet uforholdsmessig dyrt, og endringer ble gjort i tegningene. Blant dem ble oppvarmingshallen – som i realiteten er en ordinær gymsal i tilknytning idrettshallen, der spillerne kan varme opp eller hvor det kan drives barneidrett om ettermiddagen – tatt ut.

nn Hvor mye er uforholdsmessig dyrt? Ullevål FAU har regnet ut at hallen i Ullevålsalleen, med to gymsaler og spesialrom, vil koste 40 millioner, en pris de mener er forsvarlig med tanke på bruksområdet. Kjelsås IL mener oppvarmingshallen på Kjelsås skole vil koste 5–10 millioner, en dråpe i havet på et prosjekt langt over 400 millioner. Undervisningsbygg sier i dagens avis at gymsalen på Kjelsås vil koste 35 millioner, noe som får flere til å sette kaffen i halsen. Differansen mellom 35 og 5–10 millioner er stor. Hvem er det som regner feil? For det må det være, når resultatene blir så forskjellige. Hvem er det som "overser" eller "tillegger" prosjektene kostnader? Det hadde vært interessant å se tallene og detaljene som ligger til grunn for konklusjonene i begge prosjekter. Spesielt siden en stor flerbrukshall på Ullevål vil koste omtrent det samme som en liten gymsal på Kjelsås. Forutsatt at Ullevål FAU og undervisningsbygg har regnet riktig, på hver sin kant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere