RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva med utfartsparkering i Lachmannsvei?


UTFARTSPARKERING: Langs Lachmannsvei foreslår Kjelsås Langrennsgruppe ny utfartsparkering, med plass til ihvertfall 50 biler, forslaget blir sendt til bydelen for videre utredning. FOTO: Kristin Tufte Haga
UTFARTSPARKERING: Langs Lachmannsvei foreslår Kjelsås Langrennsgruppe ny utfartsparkering, med plass til ihvertfall 50 biler, forslaget blir sendt til bydelen for videre utredning. FOTO: Kristin Tufte Haga
Kjelsås langrenn vil ha flere p-plasser i nærheten av Langsetløkka, og foreslår ny utfartsparkering rett ovenfor.

KJELSÅS: P-plassen er foreslått på adressen Lachmannsvei 61. Kommunen eier selv tomten, som ligger i randsonen til marka, og som per i dag er uregulert. Tomten skal ifølge kommunen være på rundt 2800 kvadratmeter, og langrennsgruppa ser for seg mulighet for i hvert fall rundt 50 p-plasser. Kjører man oppover Midtoddveien, videre forbi Langsetløkka med turveier og skiløyper inn i marka, og litt videre oppover Lachmannsvei, ligger tomten til venstre – ovenfor lille «Småvann».

– Stort behov

– Det er et stort behov for parkeringsplasser for oss, i forhold til treninger og annen aktivitet i forbindelse med langrennsarrangementer med utgangspunkt på Langsetløkka. I tillegg er det jo en kjent sak at det ikke akkurat er veldig mange muligheter for utfartsparkering i dette området, for de som kommer mer langveisfra med bil, og ønsker seg en tur i marka, i følge Svein Olav Bø i Kjelsås Langrenn.


Den nye foreslåtte p-plassen blir eventuelt liggende syd for Småvann. Men vann- og avløpsetaten har i brev til langrennsgruppa skrevet at etaten ikke ser det som noen stor problemstilling i forhold til «aktiviteten» i nedbørsfeltet til Maridalsvannet.


Videre til bydelsutvalget


Kjelsås Langrennsgruppe spiller nå forslaget inn til bydelen og Nordre Aker bydelsutvalg, for videre utredning og saksbehandling.
'

Og det blir nok kamp om utfartsparkeringen i Langsetløkka-området også fremover.

Igjen brakker på Oset

Avisen kjenner til at en av de nærmeste utfartsparkeringene til Langsetløkka, p-plassen ved Oset vannrenseanlegg, om ikke lenge igjen blir tomt for blant annet brakkerigger (tidligere brakkerigger på tomten både i forbindelse med bygging av nye Oset vannrenseanlegg, og utbygging og rehab av Kjelsås skole) , i forbindelse med bygging av den nye Voldsløkkatunnelen. Vann- og avløpsetaten har i den anledning leid plassen av Eiendom og byfornyelsesetaten, for i utgangspunktet fra årsskiftet 2012/2013 og i tre år fremover.


– Hvis man får til å anlegge en p-plass her langs Lachmannsvei, så blir det jo behov for fyllmasse. Kanskje kan noe av det som skal graves ut i forbindelse med Voldsløkkatunnelen brukes her, foreslår Bø i langrennsgruppa.

Ävisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere