Hva så når mor dør?

Snakker om sorgen: Marte Gresvik er stolt over boken som nå gis ut på Gresvik Forlag. FOTO: ELISABETH C. WANG

Snakker om sorgen: Marte Gresvik er stolt over boken som nå gis ut på Gresvik Forlag. FOTO: ELISABETH C. WANG

– Dette en vakker bok, skrevet på en barnlig måte jeg tror både barn og voksne kan kjenne seg igjen i, sier Marte Gresvik i Gresvik Forlag.

SMESTAD: Boken hun snakker om er den nylig utgitte barneboken «Skorpen», om en liten gutts tanker og følelser rundt tapet av sin mor.

Del på Facebook

– Vi antok boken fordi dette er et viktig tema og alltid aktuelt. Vi kan snakke om det meste, men døden er en av de tingene vi fortsatt har vanskeligheter med å snakke om. Det er nesten et tabu. Men, barn er veldig nysgjerrige på døden, og det bør vi ta på alvor, sier Gresvik.

Stemmen

«Skorpen», som er oversatt fra fransk, er en modig, sår og ærlig bok fylt med knallrøde tegninger. Tittelen på boken viser til skorpen på såret til den lille gutten. En skorpe han er motvillig til å la gro.

– Han faller og får et sår. I samme øyeblikket som det blør, hører han morens stemme som trøster ham. Han er redd for å miste både lukten og stemmen til mammaen sin, og derfor klorer han på skorpen slik at det ikke skal gro og stemmen forsvinne, sier Gresvik og legger til:

– Men så kommer mormor på besøk. Hun er en klok kvinne som hjelper, trøster og forteller at han ikke skal være redd for å glemme. Moren finnes jo alltid i hjertet hans.

– Både smal og bred

Boken er tydelig og direkte og til tross for at det er en barnebok mener Gresvik den snakker til alle som har opplevd sorg og smerte.

– Boken er både smal og bred. Det er et smalt tema, men alle opplever det. Jeg føler ofte at barnebøker om sorg både er poetiske og metaforiske, men de er ikke med på å bryte ned tabuene. Det er viktig å bruke riktige ord og ikke bare bilder, sier hun.

Mer i vente

Denne høsten gir Gresvik Forlag, i tillegg til barneboken «Skorpen», ut fantasyromanen «Skyenes prins». Her møter leseren Tristan og hans venner som bor i et skyland på toppen av en vulkan: Blueberry.

Landet deres trues av utslettelse av en ond tyrann, som ønsker å legge hele verden under seg ved hjelp av klimatiske forandringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag