RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skal barnet hete?


Navnekomitemedlemmene i bydel Gamle Oslo var spente på hvordan området vil se ut når det står ferdig i 2015. Fra venstre: Ingelin Pedersen (SV), Olaf Svorstøl (R), Helge Winswold (Ap), Gry Kleven (utviklingssjef i Sørenga Utvikling AS), Trude Larsen (markedssjef i Sørenga Utvikling AS) og Pål Monsen (Frp).
Navnekomitemedlemmene i bydel Gamle Oslo var spente på hvordan området vil se ut når det står ferdig i 2015. Fra venstre: Ingelin Pedersen (SV), Olaf Svorstøl (R), Helge Winswold (Ap), Gry Kleven (utviklingssjef i Sørenga Utvikling AS), Trude Larsen (markedssjef i Sørenga Utvikling AS) og Pål Monsen (Frp). Foto: FOTO: Bjørn-Martin Bråten Nordby
I ettermiddag var navnekomiteen i bydel Gamle Oslo på befaring på Sørenga, området de selv har foreslått gatenavn til. Nå ber politikerne Oslos innbyggere om innspill på navnene.

– Vi er veldig fornøyde med navnene vi har foreslått, og mener vi har oppfylt grunnprinsippene som tidligere er utformet for navnsetting til dette området. Nå oppfordrer vi folk til å si sin mening om navnene og eventuelt komme med andre forslag, sier Ingelin Pedersen (SV), leder for navnekomiteen i bydel Gamle Oslo.

Sammen med komitèkollegene Olaf Svorstøl (R), Pål Monsen (Frp) og Helge Winsvold (Ap) fikk hun mandag ettermiddag omvisning på Sørenga av utviklingssjef Gry Kleven og markedssjef Trude Larsen i Sørenga Utvikling AS. Rolf Andersen (H) og Ronny Fagereng (V), som utgjør de to siste i navnekomiteen i bydel Gamle Oslo, var ikke tilstede på befaringen.

Historisk fokus

Under arbeidet med navneforslagene har komiteen lagt vekt på historikken til området. Dette ligger også til grunn for de nye navnene komiteen tidligere har foreslått i Bjørvika. Grunnprinsippene for navneforslagene ble fastsatt allerede tilbake i 2007.

– For Sørenga har vi i tillegg fokusert på at navnene skal ha tilknytning til havnevirksomheten i tidligere tider, sier Pedersen.

Komiteen har imidlertid ikke foreslått nytt navn på parken som kommer på Sørenga. Den lange strandpromenaden, som skal gå rundt bebyggelsen, har de også valgt å vente med.

– Dette er for å se litt mer av området og hvilke elementer som vil gjøre seg gjeldende her. Derfor er det fint å ha en befaring som dette. Området har stort potensial, sier Pedersen.

Håper folk vil bruke området

Utviklingssjef Gry Kleven i Sørenga Utvikling AS forteller at store deler av området vil være til offentlig bruk.

– Det er omtrent bare husene og gårdsrommene som er private. Resten vil være tilgjengelig for de som ønsker å bevege seg rundt i her. Det er ikke hundre prosent bestemt hvordan området vil se ut til slutt, men etter planen skal det komme en strand på spissen av Sørenga, forteller hun.

Navnekomité-leder Pedersen håper at Oslos befolkning og byens turister vil ta i bruk området, når det etter planen står ferdig i 2015.

Barnet skal hete...

Men før dét skal altså en hel del navn på gater og områder fastsettes. Følgende navn er foreslått av navnekomiteen for Sørenga-området:

  1. Broen som fører Kong Håkon 5.s gate over jernbanesporene gis navnet Nordenga bro.

  2. Gaten som går fra krysset Operagata/Rostockgata og sørover til dagens Grønlikaia gis navnet Kongsbryggene.

  3. Gaten som går fra Kong Håkon 5.s gate og sørover på Sørengautstikkeren gis navnet Sørenga.

  4. Det er på Sørengautstikkeren regulert inn to tverrgående kanaler: Den nordligste og innerste kanalen gis navnet Indre kanal.

  5. Den sørligste og ytterste kanalen gis navnet Ytre kanal.

  6. Det er på Sørengautstikkeren regulert inn to felles avkjørsler: Den nordligste avkjørselen gis navnet Lossegangen.

  7. Den sørligste avkjørselen gis navnet Lastegangen.

Høringsfristen er 9. april 2011.

Hva synes du om forslagene? Si din mening i kommentarfeltet under. Innspill kan også sendes til komiteen på e-post: postmottak@bgo.oslo.kommune.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere