*Nettavisen* Nyheter.

Hva skal stranda hete?

Kull- og Vedbolagstomta har som kjent gjenoppstått i ny drakt, og fungerer nå som badeplass for distriktets yngre garde. På tide med et nytt navn?

Både lokale ildsjeler og politikere kjempet lenge for at kommunen skulle bevilge penger til utbedring av tomten, og i våres startet endelig anleggsgartnerne på jobben. I dag har plassen fått plen, toalett og en mer egnet adkomst til vannet. Nordstrands Blad har sjekket stemningen for navnebytte, og forslagene er mange.

Solskinnshistorie

Hans-Petter Aas, leder i Oslo SV, og aktiv pådriver for bedre badeforhold for Oslos innbyggere, mener stedet fortjener et navn som sier noe om kveldssola.
Dette er jo faktisk en av de plassene langs fjorden hvor du kan nyte sola lengst. Jeg mener Solskinnstranden eller liknende ville passe godt. Eventuelt bør den kalles opp etter en historisk hendelse i området, eller et lokalt stedsnavn. Dagens navn kan nok fort virke litt tungt, mener han. Forfatter og Nordstrandsbeboer Frid Ingulstad synes navnet bør være historisk korrekt.
Opprinnelig lå husmannsplassen Sæterstranden, tilhørende Vestre Sæter gård, på den aktuelle tomten. Dette ser man blant annet på kartet i boka Utsikt over Nordstrands historie, forfattet av Finn Erhard Johannesen. Den moderne uttalen vil kanskje være Seterstranda. Det synes jeg er det helt korrekte navnet, mener hun.
Kull- og Vedbolagstomta er jo på mange måter det folk forbinder stedet med, men jeg kan skjønne at det kan virke litt tungt. Bussholdeplassen like bortenfor heter jo Vølund, så kanskje er det et navn som kunne brukes? Det er mitt forslag, sier Njål Hallre, leder i Nordstrand Vel. Nabo Erik Von-Trepka stiller seg også bak Hallres forslag.
Vølund er jo navnet på området, så det synes jeg må være fint.

Dyreverden

Ivar Sekne, forfatter og Lambertsetergutt, dro ned på badetomta for å tenke over spørsmålet fra Nordstrands Blad, og etter å ha sett til høyre og venstre noen ganger ble han nesten sikker i sin sak.
Katten bad ligger jo bare et steinkast unna. Kanskje Kattungen hadde passet? Eller Nabokatten? Om man skal være veldig seriøs, tror jeg kanskje Vølund er navnet, mener Sekne. Tidligere journalist i Nordstrands Blad, lokal synser og ivrig badeengel, Tone Granholt Henriksen, mener også at dyreriket er riktig sted å hente navneforslag.
Jeg mener Kattungen er det eneste riktige. Det er jo liksom en mindre utgave av Katten bad, mener hun. Også Ulf Stigen, leder for Nordstrands Bydelsutvalg, mener navnet Katten bad er et godt utgangspunkt for et nytt navn.
Hva med Hunden bad? Nei, for å være seriøs, så tror jeg nok beliggenheten langs Mosseveien bør være vesentlig i navnet. Mosseveien bad. Det tror jeg hadde vært et passende navn, avslutter Stigen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag