RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skjedde med Flamingo?


Rødts Per Aschjem spurte om Flamingo og støyutbedring i torsdagens (04.09.) bydelsutvalgsmøte.
Rødts Per Aschjem spurte om Flamingo og støyutbedring i torsdagens (04.09.) bydelsutvalgsmøte.
I BU-møtet i mai vedtok bydelen at Flamingo på Grefsenplatået burde få fornyet skjenkebevilling mot støyutbedringer. Men hva skjedde? spør Rødts Per Aschjem.

NYDALEN: I mai i år gjorde bydelsutvalget (BU) vedtak på at Flamingo restaurant på Grefsenplatået burde få fornyet eksisterende salgs- og skjenkebevilling for alkoholholdig drikk. Men det var på følgende vilkår: «Bevillingshaver må dokumentere at avtalte tekniske utbedringer, med sikte på begrensning av støy, er utført innen oppstart av ny avtaleperiode.»

Næringsetaten behandlet deretter saken.

Hva skjer?

I BU-møtet torsdag (04.09.) spurte Rødt ved Per Aschjem om bydelen har fått dokumentert ovennevnte? Han har nemlig vært i kontakt med beboere, som føler seg plaget av støy fra skjenkestedet.

Hvilken etat, eventuelt hvem er i så tilfelle ansvarlig for å følge opp slike støyutbedringer, spurte Aschjem videre.

Bydelsdirektør Mona Taasen vil nå sjekke ut sakens status.

Vedtak uten støyutbedring

I Næringsetatens vedtak av 30.05.2008 står det for øvrig at Raja Gruppen AS fikk fornyet sin skjenkebevilling ved Flamingo Restaurant.

Næringsetaten har registrert bydelens uttalelse vedrørende støy, men dette har ikke fått avgjørende betydning i saken og det er ikke stillet vilkår om tekniske utbedringer for å forbedre støyproblemer i vedtaket. Bydelen er rette instans når det gjelder klager på støy og utføring av støymålinger, sier etatens direktør Gunnhild Haugen.

Ikke pålegg

Innehaver av Flamingo, Atif Raja, har ikke mottatt noe krav om støyutbedringer fra bydelen per i dag.

Jeg er selvfølgelig orientert om bydelens vedtak i forbindelse med skjenkebevillingssøknaden, i mai i år. Likevel, vi har ikke fått noe formelt pålegg e.l. om støyutbedringer fra bydelen per i dag som følge av eventuelle støyklager. Men uansett slike pålegg må jo eventuelt komme som et resultat av en eventuell støymåling. Og det har i hvert fall ikke bydelen hatt her ennå, sier Raja, som for øvrig legger til at Flamingo nå snart skal «shines» opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere