*Nettavisen* Nyheter.

Hva skjer'a?

ARBEIDSPLASS: Det arbeides for harde livet i krysset Drammensveien/Niels Juels gate. FOTO: Erik Tangen

Det graves og borres i krysset Drammensveien/Niels Juels gate. Kollektivtransportproduksjon AS har fortalt oss hva de gjør, hvorfor de gjør det og når de er ferdige.

DRAMMENSVEIEN: Gravearbeidene er et ledd i Kollektivtransportproduksjons (KTP) arbeid med å oppgradere trikketraseen i Drammensveien.

Holder på til desember

– Oppgraderingen av trikketraseen er til nå delt inn i to parseller: Den ene går fra Halvdan Svartes gate til C.A Pihls gate. Den andre går fra Solli plass til Tostrups terrasse. Disse to områdene skal etter planen ferdigstilles i henholdsvis november og desember, forteller Knut Fjeldbu, som er banesjef i KTP.

Paralellt med arbeidet i trikketraseen skal vannverket skifte ut ledningsnettet, som ikke har blitt utskiftet de siste hundre årene.

– Det er dette arbeidet som kan skape de største problemene. Det skal ikke veldig mye til før funn i grunnen kan føre til forsinkelser, advarer han.

Kunne gått kjappere

Det er altså ikke gitt at KTP blir ferdige innen sin egen tidsfrist.

– Hadde vi kunnet ta oss til rette og arbeidet på flere steder på en gang hadde vi kunnet ferdigstille arbeidet langt tidligere. Dette går ikke av hensyn til trafikkavvikling og liknende, sier Fjeldbu og legger til at de ulike delene av gateløpet vil ferdigstilles fortløpende.

Han presiserer at KTP har gjennomført en nitidig planlegging med politiet og Samferdselsetaten for å sørge for at arbeidene skaper minst mulig problemer for næringsdrivende og beboere i nærmiljøet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.