RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva blir det egentlig til? FOTO: ANDRÈ JERMAN
Hva blir det egentlig til? FOTO: ANDRÈ JERMAN

Hva skjer egentlig på Vestbanen?

Beboere i Vika vil ha svar om hva som rører seg på Vestbanentomten.

RUSELØKKVEIEN: I kveld har de derfor invitert mannen som kan mest om prosjektet, Dag Espen Rydland i kultur- og Idrettsetaten. Han har jobbet med prosejekt Vestbanen, siden 1. mars i år.

Prisvinnende arkitekt

Det er gått omtrent ett år siden Oslo kommune kjøpte tomten for 143,5 millioner kroner av Statsbygg. Vestbanentomten er planlagt å huse hovedbiblioteket for Deichman, Stenersen-museet, samt en tredje kulturinstitusjon.

Etter at vi overtok tomten har vi vært i nærmere kontakt med arkitekt Joushua Princeramus og Rex Arkitekter som vant står bak vinnerutkastet i arkitektkonkurrasen som i sin tid ble arrangert av Statsbygg, forteller Rydland.

I motsetning til hva mange tror, står vinnerutkastet fremdeles ved lag.

Siktlinjer

Rinceramus ble nylig kåret til verdens mest ledende unge arkitekt av det britiske design-magasinet Icon.

Det skjer ingenting akutt akkurat nå. Men vi har i samarbeid med arkitekt og bevaringsmyndigheter sett på tomt, siktlinjer og grunn, forteller Rydland.

Det er Ruseløkka og Skillebekk beboerforening som inviterer til møtet som holdes på Ruseløkka skole, i kveld kl. 20.00. Etter skriverier i mediene i mange år, har styret i forenigenn nå tatt skjeen i egen hånd for å få en oppdatering på hva som kommer og hva som ikke kommer på den omdiskuterte tomten. Mange beboere har et nært forhold til den gamle jernbanestasjonen da mange inntil nylig var nærmeste nabo til de gamle togskinnene som førte til stasjonen. Møtet er åpent for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere