Hva skjer i påsken?

Litt å hvert å finne på for dem som blir hjemme i påsken.

NORDRE AKER: Både på museene og i marka.

Fotballmuseet

Fotballmuseet på Ullevaal stadion har åpent i påsken med omvisninger på nasjonalarenaen.

Ny utstilling i mars 2010 er om det sagnomsuste bronselaget fra de olympiske leker i Berlin 1936. Slik beskriver museet selv utstillingen:

«Det norske herrelandslaget i fotball opplevde sin aller største triumf under de olympiske leker i Berlin i 1936. Med Adolf Hitler til stede på tribunen ble legenden om «bronselaget» skapt – et begrep som lever i beste velgående i det norske folks hukommelse også den dag i dag.»

Fotballmuseet har åpent fra 11.00-17.00 i helgen, 10.00-15.30 på mandag, og 10.00 – 18.30 på tirsdag og onsdag. Skjærtorsdag og langfredag (1. og 2. april) er museet stengt, men holder åpent påskeaften og 1. og 2. påskedag (3., 4. og 5. april) kl. 11.00 – 17.00.

Se mer på www.fotballmuseet.no.

Teknisk museum

Teknisk museum ved Kjelsås stasjon har påskespesial i ferien, med forskjellige aktiviteter hver dag: «Treff drage-hånddukken Berta og gjør eksperimenter med bobler som bruser, vær kriminaletterforsker i påskekrimlab'en, se et fortryllende såpebobleshow, bli med på papiraktivitet, programmer en legorobot i Robotsenteret, forsøk rebusløypa – eller har du noen gang lurt på hva haren egentlig har med påsken å gjøre? Hør denne historien og andre stjernemyter i påske-Planetariet!»

Dessuten har museet en ny utstilling om «Dødens ingeniører – Ovnsbyggerne i Auschwitz» Hvordan kunne helt vanlige mennesker være med på å effektivisere massemord?, og «Verdiløs? Den vanskelige psykiatrihistorien» med foto og fortellinger fra Lier sykehus.

Teknisk museum har åpent hver dag fra 27. mars til 5. april kl. 10–18, bortsett fra helligdagene og helgen, da museet er åpent 11–18.

Se www.tekniskmuseum.no for hvilke aktiviteter som holdes hvilke dager.

Sportsstuene i marka

Fortsatt er det bra skiføre i marka. Sjekk løypestatus hos Friluftsetaten.

Markastuene kan dessuten friste med bakverk som varme kanelboller, nystekte vafler og ferske rundstykker med mye godt pålegg. Flere steder får du kjøpt hjemmebakte brød som du kan ta med deg i sekken hjem. Noen stuer tilbyr også varmretter.

Stuene holder åpent det meste av påsken. Sjekk åpningstider og beliggenhet her.

Også Grefsenkollen restaurant har utvidede åpningstider i påsken. Fra tirsdag 30. mars til søndag 4. april holder de åpent for lunsj fra 12.00 til 16.00. Bussen kjører opp til kollen alle de røde dagene i påsken, og der tar betjeningen deg i mot en egen påskemeny.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag