RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skjer med Flexbo?


Slik så Flexbohusene ut da de ble satt opp i mars 2008. Sommeren samme år flyttet beboerne inn, med to års brukstillatelse. Nå ser det ut som at bosettingen blir stående lenger. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Slik så Flexbohusene ut da de ble satt opp i mars 2008. Sommeren samme år flyttet beboerne inn, med to års brukstillatelse. Nå ser det ut som at bosettingen blir stående lenger. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga
Bydelspolitikerne i Nordre Aker modererte kritikken mot St. hanshaugen behandling av Flexbo-saken, men etterlyser likevel info om videre fremdrift av småhusene i Kapellveien.

GREFSEN: I forrige miljø, plan- og samferdselskomitemøte (MPS) med Nordre Akers lokalpolitikere, ble Flexbo-husene i Kapellveien/Utsikten tatt opp. Bydel Nordre Aker etterlyser mer informasjon om hva som skjer videre med de fem småhusene, som ble midlertidig satt opp for to år – 1. juli er denne toårsperioden løpt ut. Fra nevnte MPS-møte heter det blant annet i vedtaket: "Bydel Nordre Aker opprettholder tidligere kritikk av hvordan saken ble behandlet fra tiltakshavers side."

Fjernet kritikken

Men dette ble for sterk kost for Venstre og SV i forrige bydelsutvalgsmøte, og nevnte punkt ble tatt ut av vedtaket. I stedet heter i det ferske BU-vedtaket blant annet:

"...Det er ikke registrert noen henvendelser i saken til bydel Nordre Aker som vertsbydel eller PBE (Plan- og bygningsetaten, journ.anm.) som godkjennende etat, etter at midlertidig godkjenning ble gitt...Bydel Nordre Aker ber om at tiltakshaver klargjør hvilke planer som foreligger for boligene etter 01.07.2010. Bydel Nordre Aker ber om at tiltakshaver legger opp til en ryddig og åpen prosess der alle parter blir hørt, dersom denne eller andre tomter i bydelen ønskes benyttet i framtiden."

Nordre Aker Budstikke intervjuet i fjor høst byrådssekretæren til byråd Sylvi Listhaug (Frp), som bekreftet at de så for seg at boligene ble i Kapellveien ble stående i noen år.


LES OGSÅ: - Ta vare på Utsikten!

"Intet mer å tilføye"

NAB har også vært i kontakt med prosjektleder for Flexbo, Sven Bue Berger i Bydel St. Hanshaugen, vedrørende Nordre Akers ønske om mer info om videre fremdrift.

– Bydel St. Hanshaugen har utført et oppdrag for EST (Byrådsavd. for Eldre og sosiale tjenester, journ.anm.). Vi har intet ytterligere å tilføye, skriver Bue Berger i en mail til avisen.

NAB har også kontaktet den nye sosialbyrådsavdelingen, som nå har ansvaret for Flexbo, for å høre om de har noe mer å tilføye i saken, og byrådsavdelingen kommer tilbake til NAB i løpet av kort tid.

LES OGSÅ: Rykket ut til brann på Grefsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere