RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skjer med gården?


Kjell I Nilsen og Lars Rogstad er oppgitt over at H/FrP-byrådet forholder seg taus om Tveten gård. – Jo mindre informasjon, jo mer rykter og mistenksomhet. Det er usunt, påpeker de to ildsjelene.
Kjell I Nilsen og Lars Rogstad er oppgitt over at H/FrP-byrådet forholder seg taus om Tveten gård. – Jo mindre informasjon, jo mer rykter og mistenksomhet. Det er usunt, påpeker de to ildsjelene.
Tveten gårds venner og Hellerud historielag sitter som store spørsmålstegn. Fortsatt vet de ikke når det skjer noe på gården.

Tveita: Elleve måneder er gått siden byrådet varslet at de skulle kjøpe Tveten gård. En jublende og kakespisende byråd Sylvi Listhaug (FrP) kunne glede gårdens venner med at kommunen setter av 70 millioner kroner til kjøp og istandsetting av det forfalne gårdsanlegget. Siden har det vært stille rundt saken. Nå etterlyser gårdens støttespillere tilbakemelding på hva som egentlig skjer. Flere sender brev, men ingen får svar.
Klart vi er utålmodige etter å komme igang. Mange folk kommer til oss og spør om det ikke snart skjer noe. Jeg må innrømme at jeg føler meg litt dum når jeg ikke kan gi noe svar, sier lederen av venneforeningen Kjell Nilsen.
Byrådet har satt av 60 millioner kroner til vedlikehold og istandsetting, 10 millioner til selve kjøpet. Men fortsatt er det uklarheter rundt overtagelse, kontrakt og tinglysning. Når starter rehabilitering og oppussing?
Det mest prekære nå er å få større plass til arrangement. På grunn av den store tilstrømningen av folk, må vi sette opp telt, sier Nilsen.

Kontraktskluss

Flere peker på kat ontraktsjuridiske forhold trekker ut i tid. Lars Rogstad i Hellerud historielag synes kommunen har sviktet når det gjelder informasjon.
Jeg er ikke direkte bekymret over at dette ikke skal bli noe av, men blir litt irritert over at ting tar så lang tid og at vi ikke hører noe. Nå hører vi ingenting, verken fra bydelen eller rådhuset, sier Rogstad oppgitt.

Pinlig

Venstrepolitikeren Kjell Magne Veivåg har siden forsommeren stilt spørsmål både skriftlig og muntlig, men venter fortsatt på svar.
Det er veldig leit at det ikke skjer noe i en sak som er så positiv for lokalmiljøet. Det gir ikke tillit til at kommunen er effektiv, mener Veivåg.
Rogstad har inntrykk av at noe av piffen har gått ut av de frivillige kreftene som gjennom mange år jobber hardt for gården.
Jeg synes det er trist at vi mister det momentumet vi hadde før jul. Engasjementet var fantastisk. Nå må vi starte helt på nytt. Det er trist og unødvendig.
Venstrepolitikeren ber byrådet få opp farta på Tveten gård.
Sett i forhold til dem som har brukt så mye av sin fritid, så er dette pinlig, sier Veivåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere