Hva skjer med Langliaparken?

John Colletts allé 71 er foreslått omregulert til friareal.

ULLEVÅL: Bydelsutvalget i Nordre Aker har bedt om at tomten i John Colletts allé 71, der Langliaparken ligger, omreguleres til friareal som erstatning for Ullevålsalleen 43, dersom bystyret går inn for å bygge en flerbrukshall til Ullevål skole.

Ifølge byrådssekretær Magnus Halles (H) uttalelser i Nordre Aker Budstikke i forrige måned, vil byrådets forslag til ny skolesituasjon vest i Nordre Aker bli fremlagt våren 2011. Fordi det også skal bygges en ny grunnskole i området, er det høyst uvisst om det vil bli utbygging i Ullevålsalleen.

– I dag er John Colletts allé 71 uregulert grunn, men samtidig er deler av tomten fredet, blant annet på grunn av gravhauger. Den resterende delen som barneparken har benyttet kan, om det ikke blir utbygging i Ullevålsalleen 43, i verste fall bli solgt, eventuelt brukt som tomt til bygging av for eksempel omsorgsboliger, opplyser Hammervold i bydelen.

Kommunikasjonsrådgiver Lena Nesset i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) beroliger dem som nå frykter utbygging av parken.

– EBY har ingen planer for salg eller utvikling av denne eindommen slik det nå ser ut. Vi kjenner heller ikke til andre planer, sier hun.

Hun bekrefter at deler av tomten har gravhauger fra jernalderen, i tillegg til at det er registrert biologisk mangfold nordøst på tomten.


– Disse to forholdene kan sammen vanskeliggjøre en fremtidig bebyggelse, oppsummerer Nesset.

LES OGSÅ: – Bør endre inforutinene

LES OGSÅ: Det er ikke penger

LEA OGSÅ: Leker ikke lenger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag