*Nettavisen* Nyheter.

Hva slags Groruddals-satsning, Jan Bøhler?

I det politiske miljøet i Groruddalen har det vært stor enighet om at det skal satses på en rekke ting for å bedre blant annet bomiljøet og forurensningen i de fire bydelene.
Innen disse områdene har det til og med vært stor grad av tverrpolitisk enighet om hva som bør gjøres - til synelatende. Og både kommune og stat har i stor grad støttet opp om dette.
Men Jan Bøhler (AP) uttaler seg visstnok om deler av satsingen til Rogalands avis ved å foreslå at Statoil flyttes til Groruddalen. Senere modererer han dette noe og 18. januar kommer en redigert utgave av forslaget som et næringspolitisk forslag i denne avisen.
For det første skal ikke Stortinget være så ivrige etter å legge seg opp i hvor selskaper skal/bør legge virksomheten/hovedkontorer så lenge de er i Norge. Erfaringene fra 1950-tallet skremmer. De bør også kanskje holde seg unna enkelte andre ting som andre er mer skikket til å avgjøre.
Men tilbake til Bøhlers forslag. Det innebærer i realiteten at han sier to forskjellige ting.
Forslaget er nemlig i strid med intensjonene om å minske eller skjerme trafikken fra beboerne og få tilbake en grønnere dal! Er dette et dårlig gjennomtenkt valgkamputspill eller et forsøk på å redusere/ødelegge de tingene vi tverrpolitisk faktisk kan samle oss om rent lokalt? Det hadde vært interessant å få Oslo APs offisielle syn på om vi skal få mer næringsvirksomhet nederst i dalbunnen eller om det skal satses på mer grønt, bedre miljø og løsninger som kan føre til at næringsvirksomhet kan beholdes/omstuktureres til beste for oss som bor her og de som arbeider her.

Kim Raubakken
Gruppeleder i Grorud Høyres BU-gruppe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.