RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva slags skip besøkte oss?


Vi fikk komme ombord i Stad Amsterdam.
Vi fikk komme ombord i Stad Amsterdam.
Mange lurte på hva slags seilskute som kunne sees fra Operaen denne uken. Mange ville ombord for å titte, men skipet hadde ikke mulighet til å ta i mot besøkende. Men vi fikk lov til å komme ombord.

SENTRUM: Tre-masteren Stad Amsterdam har denne uken vært på en sjelden visitt på Revierkaia. Og skipet er enda mer sjeldent. Skipet av typen Klipper er det eneste av sitt slag som seiler på verdenshavene. Det andre, berømte Cutty Sark, er museumsskip i Greenwich i London.

Det helt unike Clipper Stad Amsterdam er en nøyaktig kopi av sine slektninger fra 1800-tallet. Tre år tok det å bygge skipet ved verftet i Amsterdam. I 2000 ble skipet sjøsatt. Designen er basert på te-klipperne fra 1850-tallet. De var enormt populære på grunn av hastigheten.

SE HER!: Seilskuta Stad Amsterdam besøkte Oslo

Skipet ble til gjennom et samarbeid med byen Amsterdam og det verdensomspennende rekrutteringsbyrået Randstad. Stad Amsterdam tilbyr unge og arbeidsledige muligheten til å lære seg sjømannskunnskap. Skipet seiler verden over hele året og tar imot cruisepassasjerer.

SE HER!: Jack Sparrows skute i Oslo

Del på Facebook

 

  

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere