«Hvaler-svindleren» slo til på Bestum

 

 

– Jeg ble også lurt, sier en 82-årig mann i Sollerudveien. Mandag ga han 500 kroner til kvinnen som har svindlet flere eldre mennesker i Oslo den siste tiden.

BESTUM: Fra flere steder i byen kommer nå meldinger om eldre mennesker som lar seg lure til å gi penger til en kvinne. Felles for alle sakene er at kvinnen forteller at hun har låst seg ute, er tynnkledd og trenger penger til å komme seg til Hvaler.

Flere steder i byen

Nordstrands Blad skriver om en 88 år gammel kvinne på Ljabru som er blitt utsatt for denne svindleren, og torsdag blir vi i Ullern Avis kontaktet av en 82-årig mann i Sollerudveien på Bestum, som mandag opplevde at det ringte på døren. Utenfor sto en dame som hevdet at hun nylig hadde flyttet til en adresse i området, hadde mistet nøklene sine, var tynnkledd og frøs og måtte komme seg til mannen sin, som for tiden var på Hvaler.

Mannen forteller at kvinnen virket troverdig, og det hele endte med at han lånte henne 500 kroner, med løfte om at han skulle få pengene tilbake. Siden har han ikke hørt noe, og da han i onsdagens utgave av Aften kunne lese om en helt identisk sak på Nordstrand, forsto han at han var blitt lurt. Dermed gikk veien til politistasjonen for anmeldelse.

– Frekt

– Damen virket veldig fortvilet og var ellers veldig sympatisk. Dette er ganske frekt. Jeg ble lurt, sier mannen til Ullern Avis Akersposten.

Som de andre ofrene for «Hvaler-svindleren», vil han nå advare mot denne kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.