RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem drepte Øverli?

Fredag 7. april kl. 09.00 ble Meta Øverli funnet død i sin leilighet i Høybråtenveien 1H. Politiet vet trolig hvordan hun ble drept, men motiv og gjerningsmann er fremdeles ukjent.

Høybråten: Meta Øverli (75) ble funnet død i sitt hjem av hjemmehjelpen. Dødsfallet ble først karakteriser som et mistenkelig dødsfall. Etter at obduksjonen var gjennomført, fant de ut at kvinnen døde av en unaturlig dødsårsak. I ettertid ble det avhørt mange vitner, uten at det førte til en oppklaring.
- Vi holder på med avhør av vitner men det er fremdeles personer som vi ønsker å komme i kontakt med, sier Terje Kristiansen leder av vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Spilte på automater

Kristiansen sier at politiet har klart å danne seg et relativt utfyllende bilde av Øverlis handlingsmønster. Hun var meget opptatt av å spille på spillemaskiner.
- Vi har opptak fra Furuset senter, der hun spilte på spilleautomater. Hun drev også mye med det samme på en nærbutikk der hun bodde. Det danner et bilde av interesser hun dyrket i den siste tiden, forklarer Kristiansen.

Trenger flere vitner

Siste gang hun ble Øverli observert var ved 17-tiden dagen før hun ble funnet drept. Politiet gikk bredt ut i mediene og ba om tips fra publikum. Responsen lot ikke vente på seg. I løpet av den første dagen meldte en rekke personer seg til politiet.
- Vi trenger fremdeles tips fra folk som enten bor eller befinner seg i området rundt Furuset senter og har sett den avdøde, sier Kristiansen.
Politiet etterlyser særlig tips fra personer som kan ha sett Øverli langs ruten hun pleide å ferdes når hun gikk fra Furuset senter til Høybråten.

Har flere teorier

Politiet vil på dette tidspunkt ikke fortelle om mulig motiv for drapet på Meta Øverli. I mediene ble det blant annet spekulert i om kvinnen kan ha hatt spillegjeld, og om det kan være motivet til det mulige drapet.
- Vi har på dette tidspunkt en viss oversikt over denne saken. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å komme ut med flere opplysninger, opplyser Terje Kristiansen.
Politiet etterlyste fire vitner som ennå ikke har meldt seg. På dette tidspunkt er det ingenting som tyder på snærlig oppklaring av denne saken.
- Det er ingen tvil om at vi kommer til å oppklare denne saken. Nå er det bare spørsmål om tid, sier Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere