RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordføreren klarer ikke å glemme brevet han mottok fra den engasjerte syttenåringen.
Ordføreren klarer ikke å glemme brevet han mottok fra den engasjerte syttenåringen. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Hvem er du, Benedicte?

Det spør Ordfører Fabian Stang etter å ha mottatt et meget interessant brev fra 17 år gamle Benedicte. Nå etterlyser han henne og inviterer til samtale.

OSLO: - Jeg har ikke klart å glemme brevet fra denne Benedicte, men jeg aner ikke hvem hun er, for det var sendt via post uten avsender, sier Ordfører Fabian Stang.

Mye tagging

I brevet uttrykker syttenåringen frustrasjon over hvor mye tagging det er over alt i Oslo, og hvordan hun ønsker å være stolt, ikke flau over hovedstaden.

- Tagging og søppel som hun skriver om er også jeg veldig opptatt av, så om vi finner denne jenta ønsker jeg å ta en rundtur i Oslo med henne og se på de tingene hun er mest oppgitt over, sier Stang.

Befaring

Da vil også Ordføreren ha med seg folk fra Rusken og Samferdsel og Miljø, slik at de kan se på de helt konkrete tilfellene som blir nevnt i brevet.

- Gjennom det kan vi forklare Bendicte hvilke enheter som gjør de forskjellige jobbene, og hvor mye ressurser det blir lagt i å fjerne tagging, sier Stang.

Midt i hjertet

Hvorfor akkurat dette brevet?

-
Når en jente på 17 år gidder å sette seg ned å skrive et brev til Ordføreren så er det et uttrykk for at dette virkelig opptar henne. Hun treffer meg midt i hjertet med denne problemstilling, for jeg er så til de grader enig med henne. Og på sikt er det jo syttenåringene som kan gjøre noe med denne problematikken, sier Stang som er utrolig glad over engasjementet til den unge jenta.

Brevet

Her er et utdrag fra brevet:

Kjære herr ordfører.

Det jeg vil skrive til deg om, er tagging i byen. Det sies at det er nulltoleranse for tagging. Men byen er jo full av stygge tegninger og signaturer. Det gir Oslo et simpelt og fattig uttrykk. Hvorfor skal 50-100 ungdommer få ødelegge for 500 00 innbyggere og turistene som kommer hit? Jeg synes det er en skam”


Kjenner du til saken? Ta kontakt med DittOslo på epost nett@dittoslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere