RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem er egentlig best i byen?


Tommy Berntsen og Endre Fotland Knudsen stilte fra Lyn, mens Freddy dos Santos og André Muri stilte fra Vålerenga.
Tommy Berntsen og Endre Fotland Knudsen stilte fra Lyn, mens Freddy dos Santos og André Muri stilte fra Vålerenga.
Mandag møter Oslos to største lag hverandre igjen på Ullevål. Vi testet deres generell Oslokunnskaper.

OSLO: FC Lyn Oslo har hatt et overtak på Vålerenga i disse Oslo-duellene siden 1981. Men hvem er det som kjenner Oslo best? Nordre Aker Budstikke utfordret Lyn- og Vålerenga-spillerne til en quiz for å finne ut av det.

SE SPØRSMÅLENE HER

Ikke alle vinner i Lotto

På tross av småkaos med skifte av hovedtrener denne uken stilte Lyn-spillerne, Tommy Berntsen og Endre Fotland Knudsen på Oslo-quizen. Tommy Berntsen, som akkurat har skrevet under en kontrakt som binder han til klubben ut 2013, først som spiller og så som assisstenttrener, var usikker på egne kunnskaper:

- Ha ha, jeg kan ikke så mye, men kan jo prøve.

Det hele begynte med spørsmål som kunne avgjøre hele quizen, laget som kom nærmest riktig svar på Oslos areal og innbyggertall fikk poenget.

- Jeg aner ikke hvor stort Oslo er, skal jeg tippe? Jeg tipper 30 000 km2, sier unggutten Endre Fotland Knudsen som var det man kan si langt unna.

Men nå er det sånn at ikke alle vinner i lotto heller.

Kjenner sin motstander

Selv om gutta påsto de ikke skulle svare rett på noen av spørsmålene om Vålerenga før quizen begynte, med tanke på supporterne, la de inn en god innsats og fikk en del en rett,

- Vålerenga kjerke har vi jo hørt hver gang vi møter de omtrent, den må vi jo huske, sier Tommy Berntsen og nynnet stille for seg selv.

Det hele endte med at Tommy og Endre klarte å sanke til sammen 24 poeng. De hadde også spesielle ønsker når det gjaldt hvem de ville møte i quizen.

- Vi vil gjerne utfordre Daniel (Fredheim Holm) og Moa til duell, tror kanskje vi kan hale seieren i land mot de. Men helst ikke Freddy da, tror han er litt mer på nett, svarer Tommy Berntsen med et glimt i øyet.

- Vi gleder oss veldig masse til kampen. Det blir alltid bra stemming i disse kampene, det ligger masse prestisje i dette for supporterne. Statistikken lyver litt siden vi faktisk ikke har møtt de så mange ganger, siden deres forrige seier mot oss. Også er det nok litt tilfeldig hvem som vinner, men tror nok Vålerenga kan tenke «here we go again» hvis vi scorer først, avslutter gutta før de løper av sted til sin andre trening med Kent Bergersen som ny hovedtrener.

Tar det som et kompliment

Dagen etter å ha vært på Lyns treningsfelt oppe på Kringsjå, tok vi turen opp til Valle-feltet, for å utfordre to av Vålerenga-spillerne. De to som stilte opp var Freddy dos Santos og André Muri. Daniel Fredheim Holm var opptatt hos fysioterapauten, så dessverre fikk ikke Tommy Berntsen oppfylt ønsket sitt.

- Jeg tar det som et stort kompliment at Tommy ikke vil møte meg i denne duellen, men tror han undervurderer de andre spillerne. Det som er at vi vinner jo alltid disse konkurransene foran derby-kampene, men vi tar de jo aldri på banen, sier en smule negativ Freddy dos Santos.

Vålerenga starter quizen litt trådt, og hoppet over flere spørsmål. Men etter hvert begynte både kunnskap og stemningen å stige. André Muri hadde spesielt en interessant måte å løse spørsmålet om hvor stort Oslo er:

- Men kan vi ikke bare tenke oss hvor langt Oslo er, og hvor bredt? Også ganger vi det med hverandre, da har vi jo arealet! Freddy, nå har jeg kommet opp med formelen, nå må du regne, sier han og ser bort på Freddy.

Karl Johan og Christiania

T-banen er nok ikke brukt mye av spillerne, i hvert fall ikke frem og tilbake til hjemmebanen deres. Men etter litt diskusjon tar gutta fra Oslo øst faktisk full pott i kategorien Kollektivtransport.

- Sognsvann går forbi! Men hvilke andre? Også tror jeg Berg og Tåsen ligger mellom Ullevaal og Nydalen, eller kanskje ikke... Nå skulle Daniel ha vært her, fastslår dos Santos

Temaet lurespørsmål kom også opp denne formiddagen på Valle-feltet. André Muri var nemelig en stund veldig sikker på at det ikke er noen statue utenfor slottet;

- Freddy, det er et lurespørsmål. Jeg tror ikke er noen statue der altså, jeg er rimelig sikker, nei, det må være et lurespørsmål, påpeker Muri flere ganger før dos Santos overtaler han om at Karl Johan står der. Vi foreslår at Muri tar seg en tur til slottet i nærmeste fremtid.

Vålerenga-gutta klarte også å diskutere seg frem til når Oslo skiftet tilbake sitt opprinnelige navn etter å ha vært kalt Christiania;

- Det her har jeg jo lest! Det er i 1925, det er jeg helt sikker på altså. Ja, det er i 1925, stoler du ikke på meg eller, Muri, spør dos Santos og ser bort på en litt skeptisk André Muri.

Hvem vinner?

Etter en nøye poengopptelling trekker Freddy dos Santos og André Muri det lengste strået mot Lyn-gutta. Vålerenga ender til slutt opp på 26,5 poeng mot Lyns 23 poeng, og er da det laget som kjenner Oslo best. Dermed har Vålerenga vunnet konkurransen utenfor banen.

Om det faktisk betyr at de taper på banen, kan du finne ut på Ullevaal Stadion, mandag 15. september klokken 19.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere