Hvem er lokalavisen?

Jeg er avisoman. Jeg leser mange aviser daglig og jeg liker trykksverten mellom hendene.
Det er også godt mulig at AA/GB var min første avis. Jeg ser faktisk det som meget sannsynlig. Her slutter imidlertid de fleste likhetene mellom undertegnede og Knut Roger Andersen.
Knut Roger Andersen tar i sitt innlegg "Refleksjoner i AA/GB 31.mai " kraftig til motmæle mot konkurrenten til AA/GB - Lokalavisen Groruddalen. Av en eller annen snodig grunn nevner riktignok ikke Andersen konkurrenten direkte med navn. Men det bør ikke være noen som helst om hva som er budskapet. Andersens innlegg er ikke annet enn en gedigen hyllest til AA/GB.
Etter at Lokalavisen Groruddalen kom ut har det vært en rekke "venner" som har uttalt seg i AA/GB. Sålangt har jeg kun registrert innlegg som gir støtte til AA/GB.
Knut Roger Andersen er herlig naiv når han skisserer sitt lokalsamfunn. "Jeg ønsker meg et samfunn, og et lokalsamfunn, hvor man har medier som er ekte i forhold til menneskene, miljøet og mulighetene". Herlig Andersen helt herlig!
Undertegnede har ved flere anledninger forsøkt å få et innlegg på trykk som kritiserer Groruddalen Miljøforum og Magne Halse. Nettopp på grunn av Halses boikott av Lokalavisen Groruddalen. Redaktør Kielland var meget raskt på banen "en kritiker av Magne Halse er en kritiker av AA/GB og slikt tolereres ikke".
Er det en slik lokalavis du ønsker Andersen? En lokalavis som kun tillater meninger som forfekter "vennenes syn"? Kielland gikk så langt at han beskyldte undertegnede for å gå Orkla Medias ærend! Da kan vi vel begynne å snakke om en redaktør som fullstendig har mistet bakkekontakten? Eller er det slik at alle som ikke forfekter AA/GBs syn er fiender?
Andersen raljerer videre "kommersielle turbokapitalistiske aktører som utfordrer mange av de ideelle verdier". Tror kanskje Andersen at AA/GB ikke har som mål å tjene penger? Tror du ikke at AA/GB ønsker å selge mest mulig annonseplass og mest mulig aviser i abonnement og i løssalg?
Jeg tror at Andersen må forholde seg til et demokratisk samfunn hvor det finnes flere enn ett talerør og hvor det finnes flere enn en lokalavis. Eller er det slik at Andersen ønsker seg totalitære samfunn uten konkurranse og uten alternativer?
Dersom det skal kåres noen vinner i denne aviskampen så tror jeg Andresen må tillate at fyordet marked blir nevnt. Til syvende og sist er det den eller de avisene som blir etterspurt i markedet som vinner. For Lokalavisen Groruddalen er det enkelt så lenge de er 100 % reklamefinansiert er det etterspørselen i annonsemarkedet som er avgjørende.
Når disse linjene leses kan det være avklart hvorvidt Andersens eget mediehus A-pressen har kjøpt opp turbokapitalisten Orkla Media. Da blir det sikkert slutt på prat om inntjening og overskudd. Da er det kun de idealistiske ideene som gjelder. Ikke sant Andersen?
I mellomtiden håper jeg AA/GB tillater flere innlegg som ikke bare forhelliger egen avis og avisens standpunkter. Fortsetter AA/GB kun å la "vennene" uttale seg tror jeg avisen gjør seg selv en gedigen bjørnetjeneste. Alle medier har behov for litt temperatur. Hvis ikke ender de opp som rene menighetsblader.
Det tror jeg at ethvert menneske må forstå. Selv de med bakgrunn som styremedlem i Oslo Arbeiderparti.

Erland Vestby
Haugerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.