Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er mest avslappet?

Lørdag 23. august braker deltakere fra hele landet sammen på St.Hanshaugen for å avgjøre hvem som er Norges mest avslappede person.

Oslos offisielle utøver er kongepokalvinner og har 28 NM-gull.

Dette er andre gang året på rad at vi arrangerer NM i Slappa. Vi har mange spennende deltakere, og gleder oss til å komme i gang med mesterskapet, sier Marit Lynes, som er informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon.

Deltakere fra store deler av landet har meldt seg på NM i Slappa via konkurransens hjemmeside, noe som ifølge arrangøren er ny rekord. I tillegg er det mulig å møte opp uten påmelding på konkurransedagen.

Jernkvinnen fra Nordre Aker

Totalt ventes det et hundretalls deltakere til det uoffisielle norgesmesterskapet, som arrangeres på St. Hanshaugen i Oslo fra klokken 12 på lørdag. Oslos offisielle utøver er Kristin Lie, som bor på Kjelsås i Nordre Aker. Hun har ikke mindre enn 28 NM-gull og tre kongepokaler i triathlon, duathlon og maraton.

Enkelte tror jo at jeg aldri er i ro, men det er viktig med kontraster i livet. Jeg er flink til å slappe av. Hverdagen er hektisk, med både jobb og treningsøkter, og det er enormt viktig for meg å kunne ta det med ro innimellom, forteller Lie.

I oktober skal 36-åringen delta i verdensmesterskapet i IronMan på Hawaii, men først satser hun på å vinne NM i Slappa. Jeg er alltid klar for flere gull, og når jeg stiller i en konkurranse så er det for å vinne, fastslår Kristin Lie.

Fullt så ambisiøs er ikke den datainteresserte trønderen Olav Andreas Sæther (25), som for tiden tar lokførerutdanning i Oslo.

Jeg testet min egen hvilepuls etter at jeg meldte meg på, og må vel fastslå at jeg ikke er noen gullkandidat. Men jeg har ambisjoner om en artig og avslappende dag, sier han.

Pulsen avgjør

Pulsen avgjør
I NM i Slappa er det nemlig hvilepulsen som avgjør hvem som går helt til topps. Deltakerne får slappe av i fem minutter - noe som symboliserer en typisk kaffepause - mens en sykepleier måler pulsen. Den med lavest gjennomsnittspuls vinner

Du skal være i ganske god form for å kjempe om gullet. Fjorårets vinner var helt nede i 48 slag i minuttet, noe som er imponerende med tanke på at vanlig hvilepuls gjerne ligger på rundt 60 slag i minuttet, sier Lynes, men understreker samtidig at NM i Slapp´a er for alle, og ikke bare for topptrente.

Fjorårets eldste deltaker var 82 år, og han endte på 57. plass.

Vinneren av NM i Slappa får ett års fritt forbruk av kaffe, i tillegg til en noe spesiell pokal: en forgylt kaffetrakter. I tillegg til selve norgesmesterskapet vil det bli servert gratis kaffedrikker til både deltakere og tilskuere.

(Pressenytt)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar