Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er Oslos grønneste?

– Hvilken av alle de grønne virksomheten i grønne Oslo er egentlig grønnest? spør Grønn Hverdag. Nå kan du komme med forslag.

OSLO: Oslo er allerede landets grønneste by. Vi sparer energi ved at vi bor tett og på relativt få kvadratmeter pr hode. Vi kjører buss, trikk eller hopper på en bysykkel på vei til jobb. Utvidet kildesortering er godt i gang. Det samme gjelder fjernvarmen.

– I tillegg har vi en haug med virksomheter som lever av å tilby oss miljøvennlige produkter og tjenester. Vi har bilkollektivet, vi har Ruter, vi har et fabelaktig folkebibliotek, vi har en haug med kinoer, teatre og konsertscener. Vi har Bislett, Ullevål og Jordal amfi. Vi har Fretex, Uff, Robot, dansestudioer og treningssentere. Vi bruker dem alle sammen, sier Kjetil Mygland i Grønn Hverdag.

– For mange i hovedstaden er det å være grønn rett og slett noe de sjelden tenker gjennom – det er bare sånn byen fungerer.

Ønsker ditt innspill

Nå skal Grønn Hverdag kåre Oslo grønneste virksomhet. Er det en av våre nesten 700 miljøsertifiserte bedrifter? Er det en av alle dem som lever av å tilby oss tjenester i stedet for ting? Eller hva med dem som arbeider med å hjelpe de menneskene som forbruker minst av alle?

Grønn Hverdag ønsker dine innspill. Skriv noen linjer om hvorfor din bedrift fortjener tittelen "Oslos grønneste 09."

Har dere redusert energiforbruket, endret transportpolicy, gjort nyskapende arbeid i forhold til avfallsminimering, materialvalg eller innkjøpsordninger? Eller har dere i løpet av året greid å påvirke ulike samarbeidspartenere til å sette miljø langt høyere opp på agendaen?

Send inn forslaget

Send ditt forslag senest 7. desember til: ostlandet@gronnhverdag.no, eller bruk linken via www.gronnhverdag.no/oslosgronneste.

Vinneren vil bli annonsert i Rådhuset 15. desember, og naturligvis også i din lokalavis!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger