RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne gjengen var lite fornøyd med at noen hadde ødelagt deler av skolens hinderløype. Bak fra venstre; Sara, Maria, Oda, Nora, Ane, Lene Marie, Kristin. Foran fra venstre; Ida, Marie, Erlend, Helene, Vetle. Foto: Kristin Tufte Haga
Denne gjengen var lite fornøyd med at noen hadde ødelagt deler av skolens hinderløype. Bak fra venstre; Sara, Maria, Oda, Nora, Ane, Lene Marie, Kristin. Foran fra venstre; Ida, Marie, Erlend, Helene, Vetle. Foto: Kristin Tufte Haga

Hvem gjør noe sånt?

I helgen gjorde noen hærverk på hinderløypa til Kjelsås skole. Hvem får seg til å gjøre noe slikt? spør oppgitte lærere og elever.

KJELSÅS: Mandag morgen var andreklassingene fra Kjelsås skole klar for spesiallaget hinderløype på Langsetløkka, med blant annet poster merket skolen og Trygg Trafikk.

Hvem gjør slikt?

- Hver eneste laminerte post er skåret ned noen også skåret i stykker, rapelleringstauet er stjålet, og den selvlagde grantunnelen vår var herpet. De som har gjort dette har gått hele hinderløypa gjennom. Hvem er det som får seg til å gjøre noe slikt og ødelegge for barna på denne måten? spør de sjokkerte og oppgitte Kjelsås-lærerne, Anne-Grethe Grenersen og Katherine Vik.

Jeg var selv her senest på lørdag formiddag, for å gjøre siste finishen på løypa. Hærverket må ha skjedd en eller annen gang etter den tid, forteller Anne Grethe.

Noen som vet noe?

I all hast måtte lærerne og elevene forsøke å sette i sammen løypa så godt som de kunne, og andreklassingene fikk etter hvert likevel utbytte av den kreative hinderløypa med temaposter om trygg trafikk. Deler av terrengløypa er «fastmontert» fra tidligere, og blir brukt av både barnehager, skoler og idrettslag. I området er det også satt opp lavvo og gapahuk.

Men det er klart at slike hendelser ikke oppmuntrer til å tenke kreativt i uteundervisningen, som for eksempel å bruke nærmiljøet til aktiv læring. Likevel, Langsetløkka er et mye brukt område både på hverdager og i helgene. Det handler om å være litt «nabokjerringa», og å bry seg. Har noen sett noe eller vet noe ber vi de ta kontakt med skolen. Vi slipper ikke saken så lett, og vil orientere politiet om hærverket, sier Anne- Grethe og Katherine.

Dårlig gjort!

Marie Valen Senstad ble også lei seg da hun så hærverket.

Så dumt å gjøre noe sånt. Nå fikk vi ikke startet før mye senere enn vi skulle, sier Marie.

Vetle Opheim Rønningsveen er også oppgitt.

Jeg skjønner ikke at noen får lyst til å plage andre på denne måten jeg, sier han.

Sara Grini Frøisli synes dette var dårlig gjort.

Hva er det som er moro med å ødelegge for barna? spør hun.

Erlend Berg Tysdahl har ikke fått tid til å tenke så mye over hærverket, han er nemlig nå allerede inne i sin tiende løyperunde.

Jeg liker godt å løpe jeg det er det morsomste med hele løypa, sier Erlend, som rett og slett ikke har mer tid til å bli intervjuet.

Jeg må gjøre ferdig 10-runden vet du, sier han og forsvinner inn i skogen igjen.

Meld fra

Politioverbetjent Hanne Persson ved avdeling for forebyggende, Majorstua Politistasjon, oppfordrer alle til å melde fra om hærverk.

Absolutt meld fra om slike saker vi vil gjerne vite om hendelsene Ellers kan jeg si at Langsetløkka så langt ikke har vært et sted i bydelen hvor vi har registrert bråk og hærverk, sier Persson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere